Армия по улиците на Испания

Военни патрули помагат на полицията

Армия по улиците на Испания | StandartNews.com
  • Военни патрули помагат на полицията

Армия по улиците на Испания. Военните патрули са част от усилията на държавата срещу разпространението на коронавируса в страната, съобщи "Ел Паис“. Първите бяха 350 бойци и офицери от Военното отделение за извънредни ситуации, които тръгнаха по улиците на Мадрид, Валенсия, Севиля, Сарагоса, Леон, Лас Палмас и Санта Крус де Тенерифе.

ВИЖ ОЩЕ: Полиция и туристи се бият в испански курорти

Патрули от Първи батальон проучват критичните точки, където може да се струпват повече хора, като гарите, площадите или автогарите в столицата. Извънредното положение в Испания бе обявено вчера. Ограничава се изцяло движението на хора. 47 милиона испанци могат да излизат само поединично - на работа или за купуването на храна, медикаменти или основни продукти.

Маргарита Роблес, министър на отбраната, проведе специално заседание за координиране на действията на министерството в борбата срещу пандемията. Ще бъдат мобилизирани 150 лекари и 70 санитари от резерва. С действията си военните ще помогнат на полицията.

Положението в Испания е много тревожно – само за 24 часа броят на починалите от 136 скочи до 288, което е повече от 2 пъти повече. Само в Мадрид жертвите са 152  като смъртността вече надхвърля 6%, ако се изчислява само спрямо броя на регистрираните с коронавирус (3544 души).

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай