Антирекорд в Испания: Първа в Евпора с 1 млн. заразени

Броят на заболелите се удвои в последните пет седмици

Антирекорд в Испания: Първа в Евпора с 1 млн. заразени | StandartNews.com

Испания стана първата страна в Европа с 1 милион заразени с коронавирус. За последното денонощие бяха регистрирани почти 17 хиляди нови случая, с което беше премината границата от 1 милион. Броят на новозаразените се удвои в последните пет седмици, въпреки наложените стриктни мерки в най-засегнатите райони.

Причината е, че сме безотговорни. Обичаме да се забавляваме, да излизаме с приятели и да се събираме с роднини. Хората не разбират, че единственият начин да не се предава заразата е социалната дистанция. Прости неща, като носенето на маска дори когато се срещаш с приятели, посочва Каролина Делгадо, банков служител от Мадрид.

 "По-високи глоби за нарушителите и контрол над далите положителна проба. Това трябва да се направи. Нужно е стриктно да се проследяват веригите на позитивните случаи. Проследяването, което правим сега не е добро", заяви Серхио Ернандес, медицинска сестра от Мадрид.

Франция има 900 000 заразени и вероятно ще подмине границата от 1 милион още тази седмица. Но населението й е значително по-многобройно от това на Испания. Великобритания и Италия са държавите с най-много починали от COVID-19 в Европа, като общия брой на заболелите там е по-малък, отколкото в Испания. Заради резкия скок на заразените лидерите на Европейския съюз ще дискутират проблема във видеоконферентна връзка на 29 октомври.   

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай