Ананиев: Мерките са същите, следим ситуацията

Има само две нови мерки към отхлабване, добавени в новите заповеди на МЗ

Ананиев: Мерките са същите, следим ситуацията | StandartNews.com

Здравният министър Кирил Ананиев ще издаде четири нови заповеди, в които ще бъдат описани мерките влизащи от 14 май в сила в рамките на обявената извънредна епидемична обстановка. Тоеа съобщи самият министър на брифинг в Министерския съвет. 

Мерките влизат в сила след полунощ и на практика се покриват с досегашните от отмененото извънредно положение, обясни Ананиев. 

Само две са новите мерки. "Тези нови мерки, които са включени, са - разрешаваме трансплантациите и могат да ходят всички в парковете и градските градини", уточни здравният министър. 

Не е било обсъждано дали при над 100 заразени за 24 ч. ще се върнат старите рестриктивни мерки. Но Ананиев смята, че при висока заболеваемост трябва отново да се въведат по-строги ограничения. 

Събрали сме всички записи по тематична насоченост и сме направили четири, правата и ограниченията не се различават от това, което действа в момента. Наблюдаваме конкретната ситуация, възможни са и други промени - в разрешаване или ограничаване, каза Кирил Ананиев. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай