Афганистанка на първа линия срещу вируса

Край Дунав една лекарка от Афганистан работи наравно с българските си колеги и не е излизала 2 месеца от инфекциозното отделение

Афганистанка на първа линия срещу вируса | StandartNews.com

COVID-19 успя да извади на показ не само страховете ни, но и най-доброто от всеки от нас. Край Дунав една лекарка от Афганистан работи наравно с българските си колеги и не е излизала 2 месеца от инфекциозното отделение. Избрала да дойде у нас заради розите и вече 15 години работи в болницата в Лом.

Д-р Шакилла Попал е на първа линия в ломската болница в борбата с COVID-19. Тя е при своите пациенти денонощно вече два месеца. В момента е сама, защото колегата й се е разболял от болестта.

„От 19 март съм непрекъснато тук, като само веднъж от разстояние съм успяла да видя своето семейство, тоест съпруга ми и детето ми, което е на 14 години“, казва Шакилла Попал-Димитрова, която е инфекционист в МБАЛ „Свети Николай Чудотворец“ – Лом. „Те знаят с какво се занимавам и ме подкрепят. Знаят, че в момента е въпрос на морална отговорност. Аз, откогато съм избрала инфекциозните болести знам, че някой ден може да дойде и такъв момент“, разказва още тя.

„Като обяснявам, особено на дъщеря ми, защото тя е малка, на 14 години, и като й казвам, колко много я обичам и тя ми казва: „Аз знам, че ти ме обичаш и в момента си в затруднено положение, и аз те обичам“. Казва ми, че се гордее с мен, а моят съпруг, който е ортопед в софийска болница, ми каза, че и той напълно ме подкрепя и че ме познава най-добре от всички и друго няма да направя освен това, което е в момента“, казва Шакилла Попал.

Чува се и с близките си в Афганистан, за да ги успокои, че е добре.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай