22 нови случая на коронавирус, заразените са 2560

13 жени и 9 мъже са констатираните за последното денонощие

22 нови случая на коронавирус, заразените са 2560 | StandartNews.com

13 жени и 9 мъже са констатираните за последното денонощие случаи на заразяване с коронавирус у нас. Общият брой на заразените стигна 2560, съобщи доц. Димо Димов - секретар на Националния оперативен щаб за борба с COVID-19.

9 са новите случаи на заразен медицински персонал.

Секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов обяви, че деветте нови случаи на медицински лица са на двама лекари, пет медицински сестри и двама санитари.

7 от медицинските лица работят в едно и също отделение на болница в Сливен, което обаче не приема пациенти с COVID-19.

"Тези факти потвърждават огнищния характер на коронавирусната инфекция, таргетните групи и допускането на възникването на такива случаи при неглижиране на противоепидемичните мерки", отбеляза доц. Димов.

Въпросното отделение в Сливен е затворено, като там ще се проучи разширен кръг от контактни лица, а също ще бъдат установени и всички пациенти, преминали в отделението в рамките на предходния месец.

Секретарят на оперативния щаб посочи, че физическата дистанция, предпазните средства и дезинфекцията продължават да бъдат единствените надеждни мерки срещу болестта.

Починалите: Един мъж на 77 години в София, лекар от Видин, които е с придружаващи заболявания и жена на 67 години от Пловдив, с исхемична болест на сърцето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай