Испания изпада в хватката на смъртта

Най-много са заболелите в столицата Мадрид – 9702 души

Испания изпада в хватката на смъртта | StandartNews.com

Броят на починалите в Испания следствие на епидемията от коронавирус достигна 1720 докато вчера бяха 1326, предават Ройтерс и ТАСС, позовавайки се на испанското здравно министерство и на медии. Заразените в страната достигнаха  28 572 души, при 24 926 през вчерашния ден. Най-много са заболелите в столицата Мадрид – 9702 души. Оздравелите до момента са 2575, допълват от министерството.

Във Великобритания починалите от коронавируса станаха 240. Данни за заразените в страната към днешна дата ще станат известни по-късно. Потвърдените случаи вчера в кралството бяха общо 5018.

Заразените с коронавируса през последното денонощие в Белгия са станали с 586 повече и днес са общо 3401. Починали са още осем души, с което смъртните случаи са вече 75. Днес белгийският министър на здравеопазването Маги де Блок заяви, че кризата може да продължи около 8 седмици. На 14 март в страната беше въведена национална карантина, която ще действа до 5 април. Затворени са учебните заведения, културни и обществени институции. Учениците и студентите се обучават дистанционно, забранени са масови публични и частни прояви и събирания. Намалено е работното време на учрежденията, а на работодателите е препоръчано служителите им да работят от къщи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай