Жестоко клане в Украйна! Десетки убити и ранени при руска ракетна атака

Ракетите са поразили „територията на образователна институция и близката болница”

Жестоко клане в Украйна! Десетки убити и ранени при руска ракетна атака | StandartNews.com

Поне 40 души са загинали, а други 180 са били ранени, при руски удар срещу украинския град Полтава. Президентът Володимир Зеленски съобщи, че градът е бил ударен с две балистични ракети, които са унищожили сградата на Института по комуникации.

Част от хората са загинали, докато се опитвали да се скрият в убежищата. Спасителни екипи са успели да извадят под руините на сградата 25 души и продължават да издирват оцелели.

„Получих предварителни данни за руски удар по Полтава. Според информацията, с която в момента разполагаме - две балистични ракети са ударили територията на образователна институция и близка болница. Една от сградите на института по комуникации е частично унищожена. Хора са били затрупани под руините”, обясни украинският президент.

Руски канали в Телеграм съобщават, че е бил ударен тренировъчен център, а загиналите са кадети. Според друг руски сайт жертвите са специалисти по военни и електронни комуникации. Нито едно от тези твърдения не е потвърдено от независим източник.

Също в Телеграм областният управител на Полтавска област Филип Пронин каза, че вторник е бил „ужасен ден за Полтава”. Той поднесе съболезнования „на всички семейства, които са загубили близките си”. Пронин призова украинците да даряват кръв.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай