Украински сайт се разсърди на Роджър Уотърс. Защо?

Един от основателите на британската рок група "Пинк Флойд" е включен в базата данни на "Миротворец"

Украински сайт се разсърди на Роджър Уотърс.  Защо? | StandartNews.com

Името на основателя на "Пинк Флойд" беше добавено в базата данни на "Миротворец" заради думите му за Крим. Администраторите на портала видяха в изказванията на британския музикант "покушение срещу териториалната цялост на Украйна", съобщава ТАСС.

Роджър Уотърс, един от основателите на британската рок група "Пинк Флойд", е включен в базата данни на украинския сайт "Миротворец", който публикува личните данни на хора, които създателите на портала смятат за врагове на страната.

В съобщение на сайта администраторите му обявиха, че причина за включването на британския музикант в базата данни са изявленията му за Крим, в които видяха „покушение срещу териториалната цялост на Украйна“.

Сайтът "Миротворец" цитира Уотърс, който казва: „Знам, че Севастопол е много важен за Русия и руснаците. Има много договори и документи, според които Русия има всички права върху този град. Планираната от Вашингтон смяна на властта в Украйна просто провокира Москва да предприеме по-нататъшни действия. Но това, което искам да кажа, е, че сега политическата върхушка на САЩ не разбира истинското значение на споразуменията."

По-рано Роджър Уотърс каза в интервю за CNN, че президентът на САЩ Джо Байдън извършва престъпление, като разпалва конфликт в Украйна, добавя ТАСС.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай