Близък до Путин генерал сложи точка! Каза кога приключва войната в Украйна

Апти Алаудинов командва специалните части "Ахмат" на Русия

Близък до Путин генерал сложи точка! Каза кога приключва войната в Украйна | StandartNews.com

Източник: ТАСС, архив

Апти Алаудинов – високопоставен руски генерал, командир на специалните части „Ахмат“ и приближен на президента Владимир Путин – твърди, че войната с Украйна ще приключи до края на 2024 година.

Алаудинов, който ръководи чеченските сили в конфликта, беше назначен от Путин през април за заместник-началник на военно-политическия отдел на Министерството на отбраната.

В предаването „60 минути“ с водеща Олга Скабеева по държавната телевизия Россия-1 Алаудинов обсъди текущото състояние на военните действие и даде прогнозата си за края на продължилата повече от две години война, която започна с нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари 2022 г.

Скабеева пита Алаудинов за забавящия се темп на офанзивата на Русия при Харков, втория по големина град в Украйна. Без да се обръща директно към опасенията на Скабеева, Алаудинов твърди, че руските сили са "направили много сериозен пробив" и "доста голяма територия е била освободена", което показва, от негова гледна точка, че Русия е спечелила територия.

Освен това той заявява, че Украйна е „прехвърлила много сили там, повечето от своите части“, в североизточния регион, който отдавна е бил фокусна точка на войната.

„Това ще бъде решаваща битка за нас, в която ще унищожим останалите сили и средства. След това, смятам, както вече казах по-рано, ще завършим специалната военна операция тази година“, казва командирът на „Ахмат“ добавяйки, че "ние ще сложим край на това".

Според него „всичко върви както трябва“ и „в крайна сметка ще завършим с последна решителна битка, която вярвам, че ще бъде победна за нас“.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай