Вежди Рашидов пред СТАНДАРТ: Големите майстори са Космос!

Длъжни сме да опазим паметта българска

Вежди Рашидов пред СТАНДАРТ: Големите майстори са Космос! | StandartNews.com

В собствената си галерия световният творец подреди живописни платна на Атанас Яранов, Генко Генков, Димитър Казаков и Иван Кирков
 

В галерия "VEJDI" на ул. "Симеоновско шосе" 97к в София световно признатият скулптор Вежди Рашидов откри изложбата "Големите майстори на живописта". 

Сред изключителните експонати са творби на големите български майстори Атанас Яранов, Генко Генков, Димитър Казаков и Иван Кирков.

"Когато попитам младите кой е Атанас Яранов, Генко Генков, Димитър Казаков или Иван Кирков - не знаят. А като ги питам кой е Фики Стораро - запяват и песните му!", заяви при откриването на изложбата Вежди Рашидов. И допълни:

"Време е да върнем известността на големите майстори". "Те са Космос"!

На въпроса вижда ли шанс за 50-то Народно събрание и какво би им казал, Вежди Рашидов каза, че не би искал нищо да им пожелава, защото очевидно не разбират, и културата отдавна трябваше да е в центъра на политиката.

Неслучайно на откриването на изключителната изложба с произведения от частни колекции присъстваха приятели на Вежди от всички сектори на обществено-политическия живот: дипломати, артисти, певци, политици, учени, художници и др. 

"Длъжни сме да опазим паметта българска, да предадем на идните поколения недокоснатия от завистта и злобата талант, за да оставим и ние нещо на света извън дребните политически ежби", сподели изкуствовед пред "Стандарт".


 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай