Спортът не е за хора за една мешана скара

Чужденци ни измиват очите в Париж, във футбола отдавна българите са втора ръка хора

Спортът не е за хора за една мешана скара | StandartNews.com

Колко са 100 млн. лв. и за какво могат да се похарчат набързо? В Министерството на спорта знаят, но не казват. Защото точно 100 млн са парите, дадени за олимпийска подготовка на спортистите за олимпийските игри в Париж през 2024 г. Не казваме българските спортисти, защото на олимпиадата тази година момчета, които не са българи трябва да ни измият лицето. Някои дори не говорят български, но какво от това? Българин да се наричат, първа радост е за... тях. Хора с украински, руски, ливански, кубински произход се хвърлят храбро в битките. Хвала им за всичко, което правят. Срамотата ще дойде по Нова година, когато федерациите ще си пишат отчетите и ще подчертават, че въпреки трудностите, сложното международно положение, войната в Украйна, невижданите жеги и т.н., България е постигнала нови спортни върхове. Тези наистина срам нямат. И отгоре на всичко приемат себе си за България. И ще обявяват какъв труд са хвърлили и как 

16-18-годишни момичета са трудови герои

Дори няма да се замислят какъв тогава е големият неврохирург проф. Габровски, който всеки ден вади хора от гроба. Мисленето е сложно нещо и някои никак не го обичат. А и не им се удава.

Кои все пак постигнаха спортни успехи? Семен Новиков е украинец, борец в класическия стил до 87 кг. Получи българско гражданство през 2022 г, горд носител на Златния пояс на Никола Петров. Всъщност големият принос за развитието на борбата в България е на Гриша Ганчев, който е убедил Семен на вземе българско гражданство. Ако види дереджето на българските борци, големият деятел на световната борба проф. Райко Петров сигурно ще се обърне в гроба. 

Друга наша надежда в борбата е Магомед Рамазанов. Бори се в категория до 86 кг в свободния стил. Той е роден село Октябьрское, Дагестан, Русия. Започва да тренира борба на 7-годишна възраст и става борец в родината си. Български гражданин е от...2024 г.

Друг спортист, който представя България е Карлос Насар. Баща му е ливанец. Карлос е щангист и вдига в кат. до 81 кг. През юли 2022 г полицията го хвана да шофира след употреба на алкохол и наркотични вещества край Поморие. Бе осъден на 3 г условно и глоба. 

Но се върна в залата и здраво блъска

с щангите. Той иска да атакува златния медал. Това ще стане на 9 август, Господ сили да му дава.

За Хавиер Ибанес официалната информация е, че той е български боксьор от кубински произход. Което не е вярно. Той е кубинец, който се състезава за България и дори не знае български. Той вече си осигури медал, достигайки полуфинала на 3 август в кат. до 56 кг. Момчето се бие здраво, направо юнашки и заслужава всяка похвала. 

"Много съм доволен, че спечелих медал за България, но съжалявам за моите съотборници, които също имаха големи шансове, но не успяха да се класират напред", каза Ибанес на 3 август. И изпрати специални поздрави на своите треньори в Куба, защото те са го направили боксьор. И за да не би някой да се обърка и да помисли, че българският спорт постига значими успехи на олимпийските игри в Париж, ето таблицата за класирането на всички олимпиади.


Тъжна картина е българският спорт, дума няма. Освен за чиновниците, които всъщност преживяват чудесно. Нашествието на чужденците всъщност започна с футбола. Куцо, кьораво и сакато откъде ли не се появи в нашите отбори. 

Стигна се до гротескни картини

Миналата есен дори отборът на "Арда" от Кърджали играеше с 11 чужденци. И никой не се тревожи, че това е срамота. Есента играят "Левски" и ЦСКА. На терена от 22 футболисти само двама са българи. Е как да им викаш на тези "Хайде наш'те". Ами тези не са наши бе!

А пък за "Лудогорец" няма думи. В Разград дори рядко ходят на мач.
Да, спортът не е за хора за една мешана скара. Не става!
В Габрово казват: ела ми на гости, да видиш как посрещат съседите. Горе долу до това дередже я докарахме.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай