Рецептата на Мъск: Как спасява човечеството

Харесва Шивон Зилис, защото се съгласявала да бъде победена в любимата му игра Polytopia

Рецептата на Мъск: Как спасява човечеството | StandartNews.com

Милиардерът вече има поне 11 деца

Илон Мъск стана баща за единадесети път, съобщи "Блумбърг". Според източници, запознати с личния живот на милиардера, детето не е родено сега, а по-рано през тази година. Името и полът не са посочени, но с потомците на Мъск това е нормално. Майката е Шивон Зилис, директор на специалните проекти в Neuralink - компания, основана от Мъск, която разработва мозъчно-компютърни технологии. 

Богаташът е потвърдил раждането на ново бебе пред Page Six. Но отрича твърдението на "Блумбърг", че детето е заченато тайно. "Цялото ни семейство и приятели знаеха. От липсата на прессъобщение за раждането, което само по себе си би било странно, изобщо не следва, че бебето е заченато тайно", обяснява Мъск.

По-рано по чиста случайност стана известно, че милиардерът има дъщеря и син от певицата Граймс. Уолтър Айзъксън, автор на биографията на Мъск, първи споменава за неговия син. Съществуването на дъщерята пък става известно когато журналист, интервюиращ Граймс, чува детски плач в съседната стая.

Новото бебе е третото дете на Зилис и Мъск. Другите две са близнаците Азур и Страйдър, родени през 2021 г. Това се случва докато сурогатна майка носи друго от децата на Мъск - от певицата Граймс, с която той излиза по това време. Граймс не знае за раждането на близнаците. Съдебни документи показват, че Мъск е подал молба за промяна на имената на близнаците, за да "носят фамилията на баща си и да съдържат фамилията на майка си като част от второто им име".

През септември миналата година Граймс сподели дълго послание в социалните мрежи, молейки за лично пространство, което да бъде осигурено на наследниците й. Тя също така коментира, че с основателя на Tesla тихомълком са посрещнали син Техно Механикус, когото наричат "Тау", след като Илон вече е станал баща на бебета от Шивон Зилис.

Първото дете на Мъск и Граймс Буше - синът им X - A-12, чието име по-късно е променено на X - A-Xii, с прякор "X", се ражда на 4 май 2020 г. След това двойката приветства дъщеря на име Екса Дарк Сидерел с прякор "Y", родена чрез сурогатна майка през декември 2021 г., три месеца след като Мъск и Буше са приключили тригодишната си връзка.

  • Коя е Шивон Зилис

Зилис работи с Мъск от много години: преди Neuralink тя е мениджър в Tesla и в OpenAI, която по-късно разработи ChatGPT. Отношенията между двамата не са само делови, но и приятелски. Например тя често играе с Илон стратегическата игра Polytopia, от която милиардерът е буквално обсебен. И за разлика от Граймс, който отказва да се предаде, Зилис често губи от него. 

Новината за още едно дете от Зилис идва няколко седмици след като The Wall Street Journal съобщи, че Мъск е имал "размиващи границите връзки" със служителки в SpaceX. 

В доклада се казва, че бивша служителка на SpaceX обвинява Мъск, че неведнъж я е молил да му роди деца. Според вестника тя е отказала предложението, а по-късно е заявила, че й е било отказано повишение на заплатата. Изданието съобщава, че в крайна сметка тя е напуснала компанията с обезщетение над 1 млн. долара. 

Зилис уверява приятели и колеги, че не е имала романтична връзка с Мъск, че той е действал само като донор на сперма. В същото време от съдебни документи става ясно, че през 2022 г. Мъск е живял в къщата й в Тексас. "Блумбърг"  не уточнява как са се развили отношенията между Мъск и Зилис. Може би този път те не са ограничени до даряването на сперма.

Не е ясно колко точно деца има Мъск общо, но 11 са публично известни: пет са от първата му съпруга, писателката Джъстин Уилсън, три от музикантката Граймс и три от Зилис.

  • Първата съпруга 

Илон Мъск среща първата си съпруга Джъстин когато е на 19 години. Канадката повдига завесата над бурната им връзка в ексклузивна колона в списанието Marie Claire през 2010 г.  

За първата им среща той я поканил на сладолед, но когато дошъл да я вземе, нея я нямало. Разхождал се из кампуса с топящия се сладолед във фунийка, докато не я намерил да учи. "Той не е човек, който приема "не" за отговор", пише Джъстин.

Докато Илон учи в Queen's, тя "не е единствената жена, която преследва". Но все пак дори след като се прехвърля в Университета на Пенсилвания, двамата поддържат контакт. 

"Това беше първият път, когато едно момче намери амбицията ми за привлекателна, вместо дългата ми коса или тънката ми талия", пише тя. След време се мести в апартамента в Пало Алто, който той споделя със съквартиранти и куче. Един ден Илон й предлага брак на уличен ъгъл. Някои от приятелите и семейството му, включително майка му Мей Мъск, не одобряват връзката, според книгата на биографа Айзъксън.

Виж още: Как се отглежда милиардер: Мама Мей Мъск - орлица и модел

Но двойката се жени в Сейнт Мартин, на Карибите, през януари 2000 г. 

Канадската писателка на фентъзи романи ражда през 2002 г. първото им дете - син на име Невада Александър, но на 10-седмична възраст той умира от синдрома на внезапна детска смърт (SIDS). След това бившата двойка приветства близначките Вивиан Джена Уилсън и Грифин. Преди две години едно от момичета е подало молба за промяна на името и пола си и е заявило, че вече не желае да има връзка с баща си, припомнят от People.

Две години след близначките - през 2006 г., Уилсън ражда тризнаци на име Кай, Саксън и Деймиън.

По време на спорове Джъстин казва колко много мрази Илон, а той я нарича "идиотка". Мъск настоявал Джъстин да боядисва косата си руса, както и да присъства на събития, на които "мъжете говорят, а жените се усмихват и слушат", пише тя в колоната си. Развеждат се през 2008 г. Тя използва раздялата като повод да боядиса косата си в тъмен цвят и да я подстриже. Само шест седмици след началото на процедурата по развод, Илон ? изпраща съобщение, че е сгоден за актрисата Талула Райли, която става втората г-жа Мъск. Двамата се женят и развеждат два пъти - през 2010 - 2012 година и през 2013 - 2016-а. Илон Мъск признава, че много е обичал Талула, но "просто вече не бил влюбен в нея". В сърцето му удобно се настанява бившата на Джони Деп - Амбър Хърд. Следващата е певицата Граймс.
 

  • Защо е толкова плодовит

Мъск обяснява причината за своята плодовитост пред Page Six. Той е изключително обезпокоен от намаляващата раждаемост в свята. Според него се раждат твърде малко деца и е необходимо да се възстанови населението. 

В други интервюта той е заявявал, че децата са неговият принос в борбата с ниската раждаемост. "Ако хората не раждат повече деца, цивилизацията ще рухне. Помнете думите ми", казва той на събитие на Wall Street Journal през 2021 г. По думите му, много хора смятат, че планетата е пренаселена и населението расте неконтролируемо. Ако обаче погледнете данните, ще видите, че това изобщо не е така. "Няма достатъчно хора", твърди Мъск.

Ден след като Business Insider съобщи, че е станал баща на близнаци от Зилис, той публикува в X, че прави всичко възможно "да помогне на кризата с недостатъчното население".

Ако милиардерът наистина възнамерява да реши проблема с раждаемостта със собствените си сили, трябва да вземе пример от баща си, 78-годишния южноафрикански предприемач Ерол Мъск. Той има по-малко официални деца от сина си - само седем. Но няколко бивши любовници го смятат за родител на детето им и не е изключено да са прави. Още повече, че любовниците му, по собственото му признание, са стотици.

Вижте още: Илон Мъск - шут, гений или суперзлодей

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай
2 Коментара
Веселин
преди 2 дни

Този наистина не е нормален! Показва го за сетен път.

Откажи