Модерната кралска сватба: Тя говори с ангели, той гони зли духове

Крал Харалд V се сроди с потомците на извънземни гущери и същества от Андромеда

Модерната кралска сватба: Тя говори с ангели,  той гони зли духове | StandartNews.com

* Норвежка принцеса се омъжи за шаман от Калифорния, двамата се запознали в Древен Египет

На 31 август на брега на скандинавския фиорд Гейрангер се проведе шумна и много странна сватба. Съпруг и съпруга станаха 52-годишната норвежка принцеса Марта Луиз, която се смята за ясновидка, и 49-годишният американски лечител Дурек Верет, който твърди, че неговите предци са били извънземни гущери. Над 300 гости, включително кралски особи и известни личности, се събраха на церемонията. Според някои норвежки политици това показва, че е дошло времето за премахване на монархията.

За годежа на единствената дъщеря на норвежкия крал Харалд V и кралица Соня с американски лечител стана известно още през 2022 г. Датата за сватбата бе определена през миналата година. Церемонията трябваше да се проведе на брега на фиорд, който е част от световното наследство на ЮНЕСКО и да продължи четири дни. 

До четвъртък повече от 300 гости на сватбата се бяха събрали в норвежкия град Олесун. Сред тях бяха инфлуенсъри и телевизионни звезди, както и няколко принцове и принцеси - предимно от Северна Европа.

87-годишният крал Харалд, който е с крехко здраве през последните няколко години, присъства на сватбата на дъщеря си заедно с кралица Соня и други членове на норвежкия кралски дом. Престолонаследницата на Швеция - принцеса Виктория, и съпругът й, принц Даниел, присъстваха на събитието заедно с нейния брат, принц Карл Филип, и съпругата му, принцеса София. Принц Константин и съпругата му принцеса Лорентина дойдоха от Холандия.

В петък, 30 август, гостите отидоха в Гайрангер. Преди това им беше забранено да използват мобилни телефони и камери или да се свързват със социални мрежи. Изключителните права за заснемане на сватбената церемония на принцесата и шамана бяха продадени на списание Hello и видео услугата Netflix .

Любовта им пламнала в минал живот
 

Марта Луиз твърди , че се е запознала с Верет чрез обща приятелка - актрисата от Лос Анджелис и лечителка Милана Сноу. След един от сеансите Сноу обявява, че познава само един човек със същата силна енергия като принцесата и заключава, че двамата трябва да се срещнат. 

По това време Дурек Верет живее в Лос Анджелис и предлага на клиентите си облекчение от болести, прочистване от токсини и прогонване на злите духове. Услугите му са били използвани от холивудски знаменитости и музиканти - Гуинет Полтроу, Крис Пайн, Росарио Доусън и бившия барабанист на Smashing Pumpkins Джими Чембърлин.

Шаманът ги учи да се отърват от рака с положително отношение към живота и срещу пари гони подземни духове, които се заселват в женските полови органи след случаен секс

Марта Луиз разказва, че когато за първи път е срещнала Верет, тя го разпознава от пръв поглед. "Казах му: "Познавам те". Това бяха първите ми думи", спомня си принцесата.  Шаманът отговорил, че всъщност двамата се познават от минал живот. "Когато сме заедно, я гледам и понякога виждам различно лице. И тя вижда различно лице в мен. Спомням си ни в Древен Египет. Тя беше кралицата, а аз бях фараонът", казва той.

Преди сватбата принцесата и шаманът публикуваха своя монограм в социалните мрежи, който според тях е свързан с миналия им живот в Древен Египет. Монограмът включва окото на Хор, което символизира защита от злото, коне, които, както булката пише, "бяха централните животни в живота ни", и диамант, изобразяващ "портала между физическото и метафизични реалности."

Дурек Верет е известен с екстравагантните си изказвания. Той твърди, че е хибрид на космическо влечуго и същества от съзвездието Андромеда. Свързва свръхестествените си способности с прабаба си - тя, според него, е била лечителка от Гана, живяла първо в Хаити, а след това в Ню Орлиънс.

Верет почувствал връзка с духовете като дете благодарение на майка си. "Тя свиреше на барабани и ме научи на тайните на растенията", казва шаманът пред исландското списание Man. "Изпаднах в транс и видях моите предци." На 11-годишна възраст той започва да разбира шамански умения, а по-късно Сузана фон Радич става негов ментор. Според шамана това било името на хърватската принцеса, която му помогнала да развие магическите си таланти.

Верет не се съмнява, че светът се управлява от илюминатите - тайно общество, състоящо се от политици, знаменитости и други известни хора

"През 2021 г. той ми остави поредица от гласови съобщения и се опита да ме убеди, че илюминатите съществуват", казва норвежката журналистка Ингеборг Сенесет. Шаманът не уточнява дали самият той се смята за илюминат.

Малко след като той започва да се среща с принцеса Марта Луиз през 2019 г., двойката тръгва на турне, наречено "Принцесата и шаманът", предлагайки на посетителите на шоуто "медитация и шамански упражнения", пише glasnews.bg.

По време на пандемията от коронавирус Верет продавал медальони "оптимизатор на духа" за около ?200 (450 лв.) на уебсайта си, за които твърди, че могат да предотвратят вируса.

Въпреки че Марта Луиз, за разлика от своя младоженец, не се хвали с роднини от Андромеда, тя също има трудна връзка с реалността. През 2007 г. принцесата се обяви за ясновидка и отвори училище, в което учи децата да се "свържат със света на ангелите". Съдейки по телевизионните кадри, заснети по време на час, учениците прекарват по-голямата част от времето си в медитация.

Малко преди сватбата Марта Луиз призна, че като тийнейджърка се е страхувала от тъмното и понякога е виждала фигура, която я наблюдава. "Всяка вечер моите бавачки или родители поглеждаха зад завесите, дръпваха ги и казваха: "Вижте, няма никой зад завесите. Тук няма никой", каза тя. По-късно принцесата разбира, че е измъчвана от призрака на нацисткия генерал Вилхелм Редис. Той живее в кралския замък по време на войната, а след като Германия капитулира, се самоубива в същата спалня, която тя по-късно наследява.

Много норвежци осъждат брака
 
Норвежците посрещнаха годеника на Марта Луиза враждебно. Проучване от септември 2022 г. установи, че 17 процента от хората в страната имат по-лоша представа за кралското семейство след новината за годежа на принцесата. Освен това, поради връзката й с американски шаман, няколко обществени и благотворителни организации отказаха нейното покровителство.

Една от причините бе съмнителното минало на Дурек Верет. Daily Mail установи , че на 19-годишна възраст той е арестуван в окръг Санта Клара, Калифорния, но журналистите не успяват да стигнат до дъното на причините за ареста му. Шаманът каза пред норвежките медии, че е влязъл в затвора, когато е бил на 17 години. Твърди се, че причината е пожар, запален от гостите на партито му.

Преди сватбата принцесата отново осъди врявата в пресата заради арестите на Верет. "За мен няма значение дали е от богато семейство или не", написа тя в социалната мрежа.

За Марта Луиз подобни скандали са естествени. Тя не веднъж се е сблъсквала с критики. Първо пресата се оплаква, че използва титлата си за реклама, след като етикетира бутилки джин с титлата си, нарушавайки директивата на крал Харалд, че тя не трябва да печели от кралския си статус. В крайна сметка етикетът беше променен. 

След това Католическата църква изрази недоволство от представленията, организирани от нея за екстрасенса Лиза Уилямс, която твърди, че може да общува с мъртвите.

Принцесата загуби правото да се обръщат към нея с "Ваше височество" преди 20 години, а през 2022 г., в името на брака си с Дурек Верет, тя окончателно се отказа от правомощията си на член на кралското семейство. Въпреки че Марта Луиз запази титлата си, тя вече няма да може да представлява кралското семейство по официални поводи. Освен всичко друго това означава, че нейният избраник няма да може да се нарече принц, пише "Лента ру".

Марта Луиз, която е четвърта в линията на наследяване на трона, има три деца от предишния си брак с писателя и драматург Ари Бен -  Мод Анджелика /21/, Лия Айседора /19/ и Ема Талула /15/. Двамата се развеждат през 2017 г. Две години по-късно, на Коледа, Ари Бен се самоубива след години на психични проблеми и алкохолизъм.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай