Изумителни цени на Черноморието. Изненадата за септември

И планинските ни курорти залагат на атрактивни пакети

Изумителни цени на Черноморието. Изненадата за септември | StandartNews.com

* Гърция също предлага атрактивни оферти

По-ниски са вече цените по родното Черноморие. За септември хотелиерите предлагат уикенди с празнични дни като за последно лятно бягство към морето.  

Минимум с 15 % са по-евтини пакетите за нощувки, като на места отстъпките ще стигнат дори и до 30 на сто.  

Северното Черноморие се оказа доста по-предпочитано не само от чужденците, но и от българските туристи. "Българите след Ковид преоткриха нашето море. Имаме поне 30-40 процента повече сънародници, отколкото преди пандемията", съобщи Павлин Косев, председател на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите.

През август стандартната цена за нощувка в хотел на първа линия в популярните курорти е била около 150 лева, през септември тя ще спадне до 105 лева. За седемдневна почивка това означава спестяване от 315 лева на стая. За семейства с деца или групи от приятели, които планират по-дълъг престой, намаляването на цените може да достигне по-значителни суми.

В Свети Влас в петзвезден хотел на първа линия, ол инклузив за една нощувка за двама ще платите 192 лв. като в активния сезон цената е била 240 лв. Ако искате да спестите още пари, може да наемете апартамент с включена закуска, за който ще платите само 77 лв. на нощувка за двама.

В Слънчев бряг цените също са по-ниски. В хотел с включена закуска на първа линя цената на нощувката от 212 лв., вече е станала 154 лв. Най-големи намаления има в хотели и къщи за гости в по-малките морски курорти като Ахтопол, Обзор, Китен - с над 20 до 30%. Там нощувката може да излезе от 50 до 60 лв. на човек с включена закуска. Цените на чадърите и шезлонгите на плажовете обаче, остават без промяна, съобщава bTV. Обикновено за два шезлонга и чадър цената е около 20 лв. на ден.

Малко по на север от морската столица, в най-големият курорт по северното ни Черноморие - "Златни пясъци" - също предлагат сериозни отстъпки.

"Около 15-20% и допълнителни намаления предлагаме, които се правят с цел да се привлекат туристи и да се използва максимално базата. Има хотели, които прибавят още някъде от порядъка на двайсетина процента. Така, че можем да очакваме да се достигне между 25 и 30% намаление на цената, която е била, но пак да уточним - спрямо основния сезон", обясни Станислав Стоянов, зам.-председател на Съюза на хотелиерите в к.к. "Златни пясъци".

Така например за тричленно семейство едноседмичната почивка в курорта излиза доста по-евтино. "От 600 до 1000 лв. ще е. Този диапазон се дължи на различните условия, които предлагат хотелите", обясни Стоянов.

Освен от цените, туристите са привлечени и от климата през септември. "Много по-спокойно е, защото вече това са хора, които са улегнали. Температурите са по-ниски, по-приемливи. Престоят на плажа вече не е толкова изгарящ", посочи още Стоянов.

Този сезон общо 1 млн. и 200 хиляди са чуждестранните туристи, пристигнали по Южното Черноморие. Няма регистриран ръст, а нивата са същите като миналата година.

Гърция също пуска намаления през септември. Средната оферта на хотели за уикенда около празника на Съединението (6 септември) на човек излиза около 150 лева. Повечето от предложенията са с намаления, като някои стигат до 25%.

Например за един от хотелите на Олимпийската Ривиера цената за 5 нощувки със закуски и вечери е намалена от 1048 лева на 785 лв. Офертата е за 5-звезден хотел на брега на морето. Така цената средно на ден на човек е 157 лв.

СПА столицата ни Велинград този път не е рекордьор по цени за празниците. За Съединението има пакет за четиризвезден хотел за 3 нощувки със закуски и вечери, като едната е празнична с програма и диджей. Цената на пакета е 441 лв. на човек.

Само за 139 лева на човек пък може да се насладите на прекрасната природа в местността Узана, Габрово. Цената е за 2 нощувки със закуски и вечери.

Тази година за септемврийските празници рекордьор по цени е Сандански. Офертата е за луксозни СПА вили в петзвезден хотелски комплекс, като цената е 1320 лева за 2 нощувки със закуски. Това прави 330 лв. на ден на човек.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай