Анджелина отново събра погледите

Гадже ли е кинозвездата на американския рапър и журналист Акала?

Анджелина отново събра погледите | StandartNews.com

На фестивала холивудската актриса представи филм, посветен на оперната легенда Мария Калас
 

Американската актриса Анджелина Джоли за пореден път фокусира погледите върху себе си на филмовия фестивал във Венеция, който се проведе от 28 август и продължи до 7 септември.Тя бе сред първите личности, които пристигнаха на събитието. Анджелина се появи с по-светла коса и бе забелязана в почти интимни прегръдки с 40-годишния британски рапър Акала. Папараци ги снимаха, докато напускаха хотела заедно.  

Акала (истинското му име е Кингсли Джеймс Маклийн Дейли) е не само рап певец, но и журналист. Западни сайтове разкриха,  че той се е запознал с актрисата и дъщерите й Шайло и Захара в Ямайка през май 2023 г. по време на литературния фестивал "Калабаш". Оттогава, според твърдения в пресата, той "много се грижел за Джоли". 

Няколко месеца след "Калаблаш" двамата са били  забелязани от професионални фотографи в Милано. 

"Мисля, че голяма част от нейното привличане към Акала отвъд физическото е, че тя го вижда да общува с децата й, защото това е много важно за нея. Обединяват ги интересите им към благотворителни каузи и общата страст към пътуванията и опознаването на различни култури", казва неназован източник пред In Touch Weekly, цитиран от БГНЕС.

Актрисата представи филма "Мария" на режисьора Пабло Лараин във Венеция. Той разказва за живота на оперната певица Мария Калас, а Джоли играе главна роля в него. Тя сподели, че това е най-тежката роля, която някога е играла.

Бившият вече съпруг на Анджелина Джоли - популярният артист Брад Пит - също пристигна  във Венеция. Двамата обаче не се засякоха, тъй като това бе предвалително договорено с директора на надпреварата така, че двете продукции да се разминамат във времето.  

От своя страна Джордж Клуни и Брад взеха участие на премиерата на новия им съвместен филм "Вълци единаци". Към актьорите на червения килим се присъединиха и настоящата приятелка на Пит - Инес де Рамон, с която са заедно от две години, както и съпругата на Клуни - Амал Аламудин - Клуни.

Анджелина е родена на 4 юни 1975 г. в семейството на американския актьор Джон Войт и френската актриса Маршелин Бертран. Родителите й се развеждат, когато е само на година. Живее с брат си при майка си и има трудно и бедно детство. 

Първите й изпълнения на театрална сцена са когато на 11 години постъпва в школата за театър и кино на Лий Страсбърг в Лос Анджелис. През ученическите си години в Beverly Hills High School се чувства аутсайдер заради нестандартния си външен вид, навика си да се облича с дрехи втора употреба и доста слабото си телосложение. 

Употребявала е наркотици. Сама казва, че на 20-годишна възраст вече е опитала "всички възможни такива", включително и хероин. По това време  Анджелина се обличала само с черни дрехи, боядисвала косите си червени и по собствените й признания се ненавиждала.

Когато е на 14 години тя започва работа като модел, основно в Лос Анджелис, Ню Йорк и Лондон. През това време участва в няколко музикални клипа, включително и един на Лени Кравиц. На 16-годишна възраст Джоли изиграва първата си роля в театъра. 

В периода 1997 г. - 2000 година прави големия си пробив в киното с филми като "Джия", "Колекционерът", "Луди години", "Да изчезнеш за 60 секунди". За касово най-успешни се смятат последвалите две части на "Похитители на гробници" в които играе героинята от едноименната компютърна игра Лара Крафт.

Тя получава множество овации и за изпълнението на персонажа Корнелия Уолъс в биографичен филм за Джордж Уолъс през 1997 г., за който печели награда "Златен глобус" и е номинирана за награда "Еми". 

На 28 март 1996 г. се омъжва за британския актьор Джони Лий Милър,с когото се запознава по време на снимките на филма "Хакери"(развеждат се на 3 февруари 1999 г.). През 2002 г. официално се отказва от презимето на баща си.

На 5 май 2000 г. се омъжва за актьора Били Боб Торнтон. Развеждат се на 27 май 2003 г.

От 2004 г. живее с партньора си от "Мистър и мисис Смит" Брад Пит, от когото на 27 май 2006 г. ражда момиченце в Намибия - Шайло Нувел. А на 12 юли 2008 г. ражда в Ница близнаците Вивиан-Маршелин (момиченце) и Нокс-Леон (момченце). Другите им деца са осиновени, всички носят фамилията Джоли-Пит: Мадокс Чиван (р. на 5 август 2001 г. в Камбоджа), Захара Марли (род. на 8 януари 2005 г. в Етиопия и Пакс Тиен (р. на 29 ноември 2003 г. във Виетнам). След двегодишен брак, през септември 2016 г., Брад и Анджелина се развеждат.

На 14 май 2013 г. The New York Times  публикува статия от Джоли, в която тя обявява, че се е подложила на превантивна двойна мастектомия (отстраняване на млечните жлези). Взела е това решение, след като разбрала, че има 87% генетично предразположение към рак на гърдата. Скоро след отстраняването им Джоли заявява намерението си да отстрани и яйчниците си, за да намали рисковете от развитие на рак. 

Анджелина  е известна е с активната си позиция и благотворителните си акции по ред наболели хуманитарни въпроси (например образованието и изхранването в Африка). От 2001 г. е пратеник на добра воля на Агенцията за бежанците на ООН. През юни тази година тя спечели първата си награда "Тони" за продуцирането на The Outsiders, който беше обявен за най-добър мюзикъл и взе три други награди, след като получи общо 12 номинации.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай