Пуснаха най-големия и най-функционален дисплей на флип смартфон

За първи път потребителите могат да получат достъп до приложението с изкуствен интелект Gemini

Пуснаха най-големия и най-функционален дисплей на флип смартфон | StandartNews.com

20 години след революционното представяне на RAZR V3, Motorola продължава да поддържа емблематичния си статус и да разширява границите на смартфон технологиите с всяка нова версия на Razr. Новото семейство устройства motorola razr 2024 не прави изключение.

С новите motorola razr 50 ultra и motorola razr 50 компанията представя два стилни смартфона с джобен размер, които пренасят силата на изкуствения интелект директно в ръцете на потребителите.

И двете попълнения  в новото семейство razr разполагат с огромни външни дисплеи, като motorola razr 50 ultra може да се похвали с най-големия в индустрията - 4,0", а motorola razr 50 е с 3,6" дисплей.

Нещо повече, за първи път потребителите на Razr ще могат да получат достъп до приложението Gemini2 на Google директно от външния дисплей. Само натиснете и задръжте бутона за включване, за да извикате Gemini, и ще получите помощ за съставяне на маршрут за пътуване с популярни забележителности и дейности, създаване на персонализирана тренировъчна програма за няколко секунди, съставяне на рецепти въз основа на това, което има в хладилника, и много други.

Освен това потребителите на Razr ще получат Gemini Advanced за 3 месеца с достъп до най-добрите модели на Google с изкуствен интелект без допълнително заплащане. Идат и 2 TB място за съхранение в облака и Gemini в любимите си приложения на Google като Gmail, Docs и други - всичко това е включено в плана Google One AI Premium.

Новост на външния дисплей е и достъпът до Google Photos, което дава възможност на потребителите незабавно да споделят, разглеждат, изтриват или да добавят в  “любими” изображения и видеоклипове. Това е в допълнение към специалния панел на Spotify, който позволява на потребителите да пропускат и променят песни, както  и панела на Bose, който ви позволява по-лесно да управлявате вашите слушалки Bose.

Ако сте в настроение за обновена визия, Motorola предлага нов набор от часовникови циферблати и забавни опции за персонализиране на външния дисплей. Потребителите могат да променят своя Desk дисплей така, че да включва ротация на текст и изображения, които са им харесали в този ден, създавайки свой собствен модерен скрийнсейвър. Или пък могат да разнообразят екрана си с moto ai преживявания. Сред тях са Style Sync, който разработва опции за тапети въз основа на облеклото на потребителя, и Magic Canvas, който генерира зашеметяващо изображение въз основа на подадена текстова подсказка.

Дизайн опции, които са смели, красиви и в стила на razr

Новите устройства razr се отличават със смели цветове, нежно покритие от веганска кожа и релефни очертания, които изглеждат толкова добре, колкото и се усещат. С motorola razr 50 ultra потребителите могат да избират между Midnight Blue, Spring Green и Pantone™ цвят на годината 2024 - Peach Fuzz. Освен това се завръща емблематичният Razr с цвят Hot Pink3 , който носи на потребителите микс от усещане за носталгия и модерен стил.

Motorola razr 50 се откроява с цветово оформление на предната и задната част на устройството с нюанси на Beach Sand, Koala Grey и Spritz Orange от веган кожа.

Устройствата са устойчиви и на приключения. Corning® Gorilla® Glass Victus предпазва външния дисплей от изпускане и надраскване, защитата под вода позволява на устройството да издържи на потапяне във вода на дълбочина 1,5 метра за период до 30 минути4, а подобреният дизайн осигурява по-добра защита от прах.

Благодарение именно на обновената рамка  е по-лесно да отваряте или затваряте устройството с една ръка. Това прави Razr идеален за драматично затваряне на телефона или за преминаване към огромния 6,9" pOLED дисплей. Широката гама от настройки на Flex View дава възможност на потребителите да щракнат облеклото си за деня, използвайки функцията за hands-free  заснемане или да запишат красив пейзаж в режим “без разклащане”, който е оптимизиран за социалните медии. За импровизирани фотосесии, Photo Booth вече е на разположение на външната и вътрешната камера, като сглобява четири снимки в готов за споделяне колаж.

Камери с УАУ фактор

Новият motorola razr 50 ultra идва с най-добрата досега технология за камера на Motorola razr, включваща 50-мегапикселова основна камера с висока разделителна способност, с възможности за moto ai камера и функции за редактиране с изкуствен интелект на Google Photos. С 50МР телеобектив потребителите могат да се възползват от 2-кратното оптично увеличение, без да губят качеството на изображението, за да заснемат зашеметяващи, пленителни портрети, които изглеждат чудесно, независим дали обектът на снимката стои  отблизо или отдалеч.

Освен това това устройство предлага редица функции на камерата с изкуствен интелект, включително:

  • Технология за подобряване на снимките: използва изкуствен интелект за едновременно прилагане на настройки от няколко режима на снимане в един, за да осигурява зашеметяващи снимки всеки път. Механизмът настройва изображението за оптимална детайлност, яснота, светлини, сенки, цвят и ефект “боке”.
  • Адаптивна стабилизация: определя скоростта на движение по време на заснемане и динамично регулира нивото на стабилизация за постигане на най-добри резултати, идеално за заснемане на видеоклипове по време на бягане или каране на велосипед.
  • Action Shot (Снимка на действие): автоматично увеличава и регулира скоростта на затвора на камерата и осветеността в зависимост от различните условия на осветеност, за моментите, когато потребителите искат да заснемат идеалната снимка на скок или да заснемат любимите си спортове.
  • Дълга експозиция: за заснемане на артистични светлини или плавни водопади с едно докосване.for capturing artistic light trails or smooth waterfalls with a single tap.
  • Супер увеличението прави снимките още по-добри, като подобрява резултатите чрез изкуствен интелект, за да се уловят детайли дори на голямо разстояние.

За тези, които искат изключителна система на камерата, която предлага професионално изглеждащи снимки на достъпна цена, motorola razr 50 се предлага с 50MP система на камерата, която включва 13MP ултраширок обектив/Macro Vision. Тези компоненти са идеални при заснемането на артистични снимки, независимо дали са отблизо, или под по-широк ъгъл.

Оптимизиран хардуер и мощен софтуер за забавление без прекъсване

motorola razr 50 ultra е един от първите флип телефони в света с мобилната платформа Snapdragon® 8s Gen 3. Това позволява на потребителите да открият какво е възможно с AI чрез ускорена производителност, несравнима свързаност, бърз гейминг и още по-добро заснемане на съдържание.

Когато изпращат текстови съобщения на приятели, потребителите могат да използват нови функции, които подобряват качеството на разговорите им. Тези подобрения, вградени в Google Messages, включват: Magic Compose5, която предлага отговори на текстови съобщения в различни стилове, така че потребителите да могат да се изразяват по нови, креативни начини, и Photomoji, която дава възможност на потребителите да превърнат любимите си снимки в персонализирани емотикони или стикери.

За да се възползвате максимално от тези функции, motorola razr 50 ultra е снабден с голяма 4000mAh батерия, която предлага 5W захранване и 15W безжично зареждане5.

От своя страна, motorola razr 50 е подготвен да се справи с дългите дни и още по-дългите нощи с мощна 4200mAh батерия и 30W TurboPower зареждане6. Той има и 15W възможности за безжично зареждане7, а 4nm процесор MediaTek Dimensity 7300X предлага по-добра енергийна ефективност, така че устройството издържи във всички ситуации. Освен това чипсетът подобрява оперативността на AI-базираните команди, като същевременно поддържа визуализации и нови изживявания.

Екосистема от устройства, която разчита на свързаност

С новото семейство motorola razr Motorola разширява екосистемата Moto. В допълнение към наскоро пуснатите на пазара moto buds, Motorola представя moto tag - малък, удобен за аксесоари Bluetooth® LE тракър с Ultra Wideband8, който помага на потребителите да откриват най-ценните си вещи - от портфейла до багажа - чрез мрежата на Google Find My Device9.

Интелигентен софтуер, който мисли за всичко

Отличителната софтуерна платформа на Motorola, Hello UX, предлага изключително персонализирано потребителско изживяване, потапящи функционалности и интуитивен потребителски интерфейс. В допълнение към това, че сега се предлагат повече опции за персонализиране на външния дисплей на razr семейството потребителите ще продължат да се наслаждават на усъвършенствана свързаност на екосистемата със Smart Connect, безопасна среда за децата с Family Space, възможност за изключване с Moto Unplugged и цялостни настройки за сигурност с Moto Secure.

moto ai така подобрява изживяването със смартфона, като решава проблемите на потребителите с иновативни генеративни решения с изкуствен интелект. През следващите месеци Motorola ще представи няколко нови възможности на moto ai:

  • С едно просто подканване “Catch me up” (в превод на български “Обобщи ми), потребителите ще получават приоритетно обобщение на личните съобщения, като няма да е необходимо да преглеждат и пресяват известия.
  • Когато потребителят каже “Pay attention”(в превод на български "Обърни внимание"), устройството ще позволява мигновено записване на разговори,, като автоматично ще ги транскрибира и обобщава.
  • Командата “Remember this”  (в превод на български “Запомни това") ще улавя моменти на живо или информация на екрана, като ги запазва автоматично с детайли, генерирани от изкуствен интелект. Информацията ще се съхранява на устройството на потребителя, където ще може да бъде лесно достъпвано, когато той има нужда.

Освен това потребителите ще имат достъп до moto ai навсякъде на телефона си, независимо дали се нуждаят от помощ, бързи предложения и отговори на въпроси, включително насоки за използване на устройството или по-сложни запитвания с помощта на Gemini от Google Cloud.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай