Изненада! Бразилска Tesla вгорчи живота на Мъск

Колата е с много мощен двигател

Изненада! Бразилска Tesla вгорчи живота на Мъск | StandartNews.com

Изненада! Бразилска Tesla вгорчи живота на Илон Мъск. Lecar 459 Hybrid, електрически кросоувър с удължител на пробега, който обещава максимален пробег от 1000 километра, не идва от САЩ, Германия, Репубика Корея, Япония или Китай, а от Бразилия. Lecar 459 Hybrid има 530 литра багажно отделение и междуосие от 2,7 метра. Погледнат отстрани, бразилският кросувър силно напомня на Tesla Model Y, въпреки че е доста по-малък.

Lecar възнамерява да представи Lecar 459 Hybrid поне на вътрешния пазар през 2026 г. Lecar 459 Hybrid има електрическо задвижване, но има и малък бензинов двигател, който функционира като удължител на пробега т.е. зарежда електромотора, когато батерията започва да се изтощава.

Задвижването на Lecar 459 Hybrid се електрически мотор с мощност 163 к.с. и 258 Nm, който задвижва задните колела. Този двигател е достатъчно мощен, за да помогне на електрическия кросоувър, който тежи само 1396 килограма и е дълъг 4,35 метра, да достигне скорост от 100 км/ч за 10,9 секунди. Автомобилът разполага с 18,4 kWh батерия. Бензиновият двигател е 1.0 трицилиндров, който освен с бензин работи и с етанол. Благодарение на турбото, има мощност 116 к.с. и 200 Нм и е разработен от Horse Powertrain Limited, компания, в която както Renault, така и Geely имат по 45 процента дял. Останалите десет процента са собственост на Aramco. Чистият електрически пробег е 100 километра.  Резервоарът за гориво е с вместимост 35 литра.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай