"Епъл" готви нещо ново на пазара

Продуктът ще бъде достъпен следващата година

"Епъл" готви нещо ново на пазара | StandartNews.com

Според онлайн източници Apple тества нова евтина клавиатура Magic Keyboard, която е предназначена да се използва заедно с основната версия на таблета iPad и новия iPad Air. Това съобщи журналистът от Bloomberg Марк Гурман.

За разлика от Magic Keyboard, която беше представена заедно с iPad Pro през май тази година, в по-достъпната версия на клавиатурата няма да има алуминиева подложка за китките. Устройството вероятно ще бъде изработено изцяло от същия материал като по-старите версии на клавиатурата.

В информацията се казва, че новата клавиатура ще бъде наследник на Magic Keyboard Folio (пусната на пазара през 2022 г. заедно с iPad 10) и Magic Keyboard for iPad Air (представена през 2020 г. заедно с iPad Pro). Отбелязва се, че устройството ще получи множество функционални клавиши, които ще са нови за Magic Keyboard for iPad Air.

Според Гурман новата клавиатура Magic Keyboard ще се появи на пазара в средата на следващата година. Ако това наистина е вярно, линията клавиатури за iPad на Apple ще бъде значително опростена. Работата в тази насока вече беше започнала, когато Apple спря да произвежда старите клавиатури Smart Keyboard.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай