Българска компания за създаване на домашни газирани напитки успя да спести 100 000 бутилки за еднократна употр

Младият български бранд успя да постигне годишната си цел

Българска компания за създаване на домашни газирани напитки успя да спести 100 000 бутилки за еднократна употр | StandartNews.com

Младият български бранд, фокусиран върху производството и продажбата на машини за газирана вода в домашни условия Gaziro, успя да постигне годишната си цел и да спести на околната среда 100 000 пластмасови бутилки за еднократна употреба. Това стана възможно след като хиляди български семейства предпочетоха да заменят напитките от пазарната мрежа с такива, приготвени у дома.

“Нашата мисия е да направим създаването на домашни газирани напитки традиция сред българите, благодарение на която те да започнат да водят една идея по-здравословен и екосъобразен начин на живот. Така те ще могат да консумират винаги свежи изкушения без вредни захари и консерванти, и най-важното – без опаковка. Искаме да покажем на всички, че могат да се наслаждават на любимите си вкусове с балончета без да ги купуват в пластмасови бутилки от пазарната мрежа и съответно без да ги изхвърлят след това, оставяйки пластмасов отпечатък в природата” – споделя Емил Калибрадов, основател на Gaziro.

Въпреки че крайният срок, който екипът си е поставил, изтича чак в края на годината, иновативната българска компания е успяла да постигне целта си от 100 000 спестени бутилки още в началото на октомври. Това е приблизително на 8-мия месец от начало на дейността на компанията и от влизането на първата машина на пазара у нас. Постижението е станало възможно чрез продажбата на иновативни домашни машини за газирана вода и цилиндри с въглероден диоксид, както и чрез създаването на навици за домашно приготвяне на газирани напитки сред хиляди български домакинства.

Каква е екологичната мисия на Gaziro

За този период компанията успява да спести на природата над 109 920 бутилки за еднократна употреба чрез своите клиенти. А всяка следваща се отчита чрез специален брояч за спестени бутилки, който потребителите могат да видят на първа страница в уебсайта. Екипът обръща внимание, че всяка минута по света се продават около 1 милион пластмасови бутилки, но само 9% от тях се рециклират. Останалите, за съжаление, се намират в океаните или в полетата с отпадъци. За преодоляването на този проблем от компанията създават бутилката Gaziro, която може да замени 1000 други бутилки за еднократна употреба. А една тританова бутилка, от своя страна, спестява употребата на над 1000 бутилки годишно – нещо, което определено ще допринесе за промяната и грижата за природата.

Освен употреба на колкото се може по-малко пластмаса, брандът стимулира и други икономии като например пестене на електроенергия и използване на чешмяна вода при приготвяне на напитките.

Защо Gaziro се грижи за природата?

Екипът на компанията е убеден, че ако всички хора не направим радикални промени в консуматорската си култура, до 2050 г. океаните ще съдържат повече пластмасови отпадъци, отколкото риба. Той алармира и за други сериозни последици като глобалното затопляне, замърсения въздух, както и водните и енергийните кризи.

И макар че голямата кауза на Gaziro вече е постигната, от бранда са убедени, че всички #Заедно можем повече, какъвто е и неговия слоган. През предстоящата 2023 г. клиентите могат да очакват още по-силен стремеж към икономия на пластмаса и по-високи цели в налагането на навика за приготвяне на вкусни газирани напитки у дома.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай