Звезди на Холивуд към Байдън - махай се!

Големи имена се обединиха срещу президента

Звезди на Холивуд към Байдън - махай се! | StandartNews.com

Призивите Джо Байдън да не се кандидатира за втори мандат сато президент на САЩ вече отекват и високо в обществото.

Редица холивудски звезди, които симпатизират на Демократическата партия в САЩ, призоваха 81-годишния Джо Байдън да се оттегли от кандидат-президентската надпревара и да не се бори за втори мандат в Белия дом.

Джордж Клуни призова Байдън да се откаже от надпреварата за държавен пост номер 1 в САЩ, а Майкъл Дъглас изрази съмнения, че настоящият президент може да изкара още един мандат. Така, към опасенията на политиците в способностите на Байдън, се добавиха и тези на актьорите, които имат не по-малко влияние върху американците.

"Обичам Джо Байдън. Като сенатор. Като вицепрезидент и президент. Смятам го за приятел, вярвам в него. Но няма да спечелим през ноември с този президент.

Освен всичко, няма да спечелим Камарата на представителите и ще загубим контрола в Сената. Това не е само мое мнение, това е мнението на всеки сенатор, конгресмен и губернатор, с които разговарях лично", заяви актьорът Джордж Клуни.

Няколко часа по-късно друг актьор - Майкъл Дъглас, каза, че му е трудно да си представи, че Байдън може да изкара втори мандат. По думите му, по време на дебата с Тръмп той е бил най-силно разочарован от невъзможността на държавния глава да обори лъжите на опонента си.

В началото на седмицата представители на Демократическата партия се събраха, за да обмислят по-нататъшните си действия. Мнозина директно призоваха Байдън да се откаже. Въпреки че, след неуспешния дебат, от щаба му изпратиха нарочно писмо, в което се казва, че президентът е твърдо решен да продължи кампанията си.

Според телевизионния канал "Фокс нюз" на предстояща среща с Джо Байдън сенаторите от Демократическата партия ще изразят пред него резервите си относно кандидатурата му в конкуренция с предшественика му в Белия дом и претендент на републиканците Доналд Тръмп.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай