Зукърбърг превръща Facebook в „метавселенска компания“

Терминът метавселена се използва предимно в в комиксите и филмите

Зукърбърг превръща Facebook в „метавселенска компания“ | StandartNews.com

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг обяви нова дългосрочна цел за компанията. Той иска да я преобрази в "метавселенска компания", предаде Vesti.

Терминът метавселена се използва предимно в в комиксите и филмите. Чрез него се описва изграждането на собствен "свят" или "вселена", в която живеят героите.

Идеята на "метавселенската компания" е тя да предлага много и разнообразни функции и услуги, чрез които потребителите да имат достъп до всичко, от което се нуждят. Така те ще прекарват максимално време в платформата на Facebook и няма да им се налага да търсят услуги другаде.

Това е цел, която ще отнеме време. Първите стъпки обаче вече направени. По време на съобщаването на финансовите резултати на Facebook Зукърбърг обяви, че потребителите прекарват близо половината от времето си в социалната мрежа в гледане на видео.

Той казва, че в момента компанията се концентрира върху създателите на съдържание и онлайн пазаруването. Това ще са две от важните стъпки в релизирането на "метавселената" на Facebook.

"Може да мислите за това като вграден интернет, в който сте вътре, а не го гледате отстрани. Ще можете да правите всичко, което можете да правите в интернет и в момента, но и някои неща, които днес не изглеждат възможни, например да танцувате", казва Зукърбърг.

Това се възприема като намек, че "метавселената" на Facebook ще предлага и виртуална реалност. Подобно намерение е очаквано, защото Зукърбърг не крие големия си интерес и очаквания към тази технология. Всичко това обаче ще се случи постепенно и е процес, който ще отнеме години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай