Жертвите от труса в Хърватия се увеличават

Най-малко шест са жертвите на днешното земетресение

Жертвите от труса в Хърватия се увеличават | StandartNews.com

Най-малко шест са жертвите на днешното земетресение с магнитуд 6,2 в Хърватия, сред тях дете в Петриня и баща и син в Глина, съобщава информационният сайт Индекс.

По последна информация са загинали 12-годишно момиченце в Петриня, 20-годишен мъж, възрастен мъж и баща и син в село Майске Поляне край Глина, потвърди за Индекс кметът на Глина Бранка Митич. Според неофициална информация на сайта е починал и още един човек в Майске Поляне, а друг се бори за живота си.

Къщата, в която са загинали бащата и синът, е напълно изравнена със земята.

Смъртта на детето в Петриня беше потвърдена от кмета на града Даринко Думбович и от полицията.

"Като в Хирошима е, няма ми го половината град. Стоя сега пред мъртвото момиченце, чакаме помощ. Моят град е разрушен напълно", каза Думбович за националната телевизия ХРТ.

Една жена е извадена жива от развалините на кметството, съобщиха хърватските медии.

"Вадят хора от колите, не знаем дали са загинали или ранени. Има обща паника, хората търсят своите близки", добави кметът.

Детската градина също е срината, но по време на земетресението е била празна. В малко село близо до Петриня работник казва, че девет от 10-те къщи са унищожени.

В съседния град Сисак са ранени най-малко 20 души, двама от които тежко.

Хърватската планинска спасителна служба заяви, че спасители от цяла Хърватия са пристигнали в Петриня, за да помогнат в търсенето и спасяването на хора.

Земетресение с магнитуд 6,2 и епицентър в района на Петриня в Централна Хърватия бе регистрирано днес в 12.20 часа местно време. По-рано Европейският средиземноморски сеизмологичен център съобщи, че трусът е бил с магнитуд 6,3.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай