Жена пратила писмото с отрова на Тръмп

Отровният плик бе прихванат от американските власти в събота

Жена пратила писмото с отрова на Тръмп | StandartNews.com

Жена е изпратила писмото със смъртоносния рицин на американския президент Доналд Тръмп. Отровният плик бе прихванат от американските власти в събота. Писмото изглежда е изпратено от Канада, пише bg-voice.com. Служителите казаха, че за изпращането му е заподозряна жена, но не предоставиха подробности. Дамата е арестувана. Пликът е бил спрян в последния правителствен пощенски център, преди да пристигне в Белия дом.

„ФБР и нашите тайни служби, и партньорите ни от Службата за пощенска инспекция разследват подозрително писмо, получено в сграда за правителствена поща“, се казва в изявление на ФБР. „Понастоящем няма известна заплаха за обществената безопасност.“ Подобни пликове са били изпратени до правоприлагащите органи в Тексас, включително до един затвор и до един шерифски офис. Съвместната работна група за тероризма във Вашингтон поема разследването с помощта на нюйоркската полиция и Кралската канадска конна полиция. Не са открити връзки между отровното писмо и международни терористични организации, казаха разследващите. Те отказаха да уточнят какви доказателства имат, които ги насочват към заподозряната жена.

Рицинът е мощен токсин, произведен в семената на растението рициново масло. Семената са толкова мощни, че доза пречистен рицинов прах с размерите на няколко зърна трапезна сол може да убие човек в рамките на три до пет дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай