Зеленски удари по масата! Обяви крайното решение за войната

Независимо от позицията на съюзниците си

Зеленски удари по масата! Обяви крайното решение за войната | StandartNews.com

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви днес, че страната му ще продължи да се сражава срещу руските нашественици, дори ако западните съюзници на Киев не се съгласят да подкрепят неговия план за победа, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Зеленски, който е на посещение в Брюксел, за да представи плана си пред лидерите на ЕС, каза още, че Киев ще продължи с подготовката си за втора среща на върха за мир.

По думите му украинското разузнаване има информация, че севернокорейски офицери вече са били разположени в украинските територии, окупирани от Русия.

Северна Корея се подготвя да изпрати общо 10 000 военнослужещи, които да се сражават срещу Украйна, добави той.

"Нашето единство, натискът върху Русия и укрепването на Украйна са ключът към прекратяването на тази война, така че Русия да не може да я започне отново. Планът за победа е мостът към успешна Втора среща на върха за мира. Помогнете да стане реалност. Той ще защитава не само Украйна, но и балтийските държави, Северна Европа, Полша и Балканите", каза Зеленски.

Той също така призова за продължаване на съвместната работа за развитие на украинското отбранително производство и подкрепа на енергийния сектор на Украйна.

"Това включва подкрепа за нашия енергиен сектор, докато навлизаме в зимата, както и подкрепа за нашите хора - особено финансова помощ, която да ни помогне да посрещнем основните нужди на украинците. Политическото решение за отпускане на 35 милиарда евро на Украйна в рамките на резолюцията на Г-7 за 50 милиарда долара от руски активи е изключително важно", подчерта Зеленски.

"Това трябва да стане възможно най-скоро. Русия трябва да плати и да отговаря за разрушенията, които причини. Заедно можем и трябва да доближим мира", отбеляза украинският президент.

"Благодарен съм на лидерите и техните страни за тяхната подкрепа. Заедно спасихме хиляди украински животи и доказахме, че войната в Европа не е изгодна на агресора. Заедно трябва да спрем тази война", отбеляза украинският президент. "Заедно трябва да осигурим условия за мир, от който всички имаме нужда - и украинците, и всички народи на Европа. Нека ви напомня, че това лято проведохме успешна Среща на върха за мира. Тя беше подкрепена от повече от 100 държави и международни организации.

Зеленски нарече Срещата на върха за мира ясен път към възстановяването на справедлив свят, основан на Хартата на ООН.

"Трябва да проведем втора среща на върха за мир, за да сложим край на войната. Ние подготвяме Рамка за мир, която включва всички аспекти на възстановяването на мира", отбеляза украинският президент.

Зеленски подчерта, че Украйна ще продължи да се бори срещу руската агресия, дори ако западните съюзници на Киев не се съгласят да подкрепят неговия "план за победа".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай