Зеленски се срещна с Чарлз III в родния дом на Чърчил

Президентът на Украйна заяви, че това е "един от най-близките и важни съюзници".

Зеленски се срещна с Чарлз III в родния дом на Чърчил | StandartNews.com

Кралят на Великобритания Чарлз III прие украинския президент Володимир Зеленски в двореца Бленхайм, съобщи кралското семейство в социалната мрежа X.

Този дворец се намира в Оксфордшир и е обект на световното наследство на ЮНЕСКО, както и родово имение на херцозите на Марлборо.

Срещата се проведе в кулоарите на срещата на върха на Европейската политическа общност. "На срещата 46 европейски лидери обсъдиха редица международни проблеми, решения и общи ценности", се казва в изданието.

Зеленски изрази благодарност към краля в своя канал в Telegram и нарече Обединеното кралство "един от най-близките и важни съюзници на Украйна".

Ден по-рано Чарлз III произнесе реч с програмата за дейностите на новото правителство на кралството. В него той отбеляза, че Великобритания "ще продължи да оказва пълна подкрепа" на Киев, както и да помага по пътя на страната към НАТО.

Ослепителният дворец Бленхайм (Blenheim Palace) е известен като родното място на Уинстън Чърчил, е единствената такава постройка в Англия, която няма белега на царско или епископско имение, но все пак носи официално титлата дворец. В списъка на ЮНЕСКО Бленхайм фигурира от 1987 година.

И до днес дворецът се счита за едно от големите имения на територията на Англия. Той е заобиколен от в 2100 акра красиви градини и паркове с езера, приятни алеи и дървета, които са с най-висок ранг класификация сред ландшафтното паркоустроиство.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай