Зеленски проговори за стрелбата срещу Тръмп

Според него Райън Уесли Раут, не е свързан с украинското правителство

Зеленски проговори за стрелбата срещу Тръмп | StandartNews.com

Украинският президент Володимир Зеленски осъди днес това, което ФБР нарича очевиден опит за убийство на кандидата за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп, и заяви, че политическото насилие няма място където и да било по света, предаде "Ройтерс".

„Радвам се да чуя, че Доналд Тръмп е в безопасност и не е пострадал. Пожелавам всичко най-хубаво на него и семейството му“, заяви украинският президент в Х. „Добре е, че заподозреният за покушението е бил задържан бързо“, добави Зеленски, без да споменава връзката на задържания с Украйна, след като няколко медии го определиха като поддръжник на Киев във войната срещу Русия.

 

 

Високопоставен украински служител заяви пред АФП, че Райън Уесли Раут, не е свързан с украинското правителство. „Той не е служил тук (в украинската армия) и няма никакви връзки с държавни структури, това е сигурно“, заяви служителят, говорейки при условие да остане анонимен.

Украинският чуждестранен легион, съставен от чуждестранни доброволци, които се сражават за Украйна, увери пред АФП, че заподозреният американец никога не е служил в неговите редици.„Райън Раут никога не е служил в Чуждестранния легион“, който е под шапката на украинското военно разузнаване, и „няма никаква връзка с подразделението [...] Слуховете, разпространявани в някои медии, не са верни“, заявиха от Легиона в социалните мрежи. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай