Зеленски: Какво ви е? Меркел: Дехидратирана съм!

На Ангела Меркел й стана лошо днес, докато посрещаше украинския президент Володимир Зеленски в Берлин

Зеленски: Какво ви е? Меркел: Дехидратирана съм! | StandartNews.com

На Ангела Меркел й стана лошо днес, докато посрещаше украинския президент Володимир Зеленски в Берлин. При тържествените химни на двете държави в канцлерството тя видимо се разтрепери силно.

Когато започна германският химн, Меркел притисна ръце пред себе си и сякаш не можеше да контролира тялото си да не трепери. След като химните приключиха, канцлерът изглеждаше по-добре и успя да довърши програмата по посрещането на президента.

Малко по-късно Меркел, която след месец ще навърши 65 години, обясни пред журналисти, че пристъпът се е дължал дехидратиране. Времето в Берлин е горещо и днес температурите надскочиха 30 градуса.

Това не е първият подобен пристъп на канцлера. Преди пет години се наложи тя да прекрати интервю за обществената телевизия ZDF, след като почти падна в несвяст. И тогава обяснението бе, че е пила твърде малко вода. Въпреки краткото неразположение тя проведе срещата си със Зеленски. На пресконференция след нея тя заяви, че западните санкции срещу Русия ще останат в сила, докато бъде възстановен суверенитетът на Украйна.

"Тъй като няма напредък в прилагането на Минските споразумения, санкциите не може да бъдат вдигнати, а санкциите, свързани с Крим, могат да бъдат вдигнати само ако Крим бъде върнат на Украйна", каза канцлерът в отговор на въпрос. Тя съобщи, че на 12 юли ще се състои среща в т.нар. Нормандски формат - Германия, Русия, Украйна и Франция на ниво съветници - и добави: "После ще видим как да действаме по-нататък". Зеленски изрази надежда, че в най-близко бъдеще ще има среща в Нормандския формат на високо равнище.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай