Заев обяви интензивен диалог с България

Пред журналисти той заяви, че в периода до 22 юни предстоят много срещи

Заев обяви интензивен диалог с България | StandartNews.com

Интензивни срещи с властите в България с цел постигане на решение в спора между двете страни преди срещата на върха на ЕС през юни, обяви днес премиерът на РС Македония Зоран Заев, предаде БГНЕС. Скопие разчита, че тогава ще бъде дадена зелена светлина начало на преговорите за членство в Евросъюза и провеждане на първата междуправителствена конференция.

Пред журналисти днес той заяви, че в периода до 22 юни предстоят много срещи. Спомена срещата на върха в Анталия на 17 юни, но е възможно да се проведат разговори с българските представители и по време на срещата на върха на НАТО в Брюксел на 14 юни.

„Вярвам, че ще имаме двустранни срещи, тъй като нашите министри на външните работи със своите екипи работят, за да доразвият плана за сътрудничество. Става въпрос за секторен план във всички области, за който смятам, че ще бъде одобрен напълно. Дори вярвам, че междуправителствената конференция може да се проведе в предстоящия период и междувременно да бъдат приети всички необходими решения“, подчерта Заев.

Той добави, че увеличаването на срещите и доближаването към решение може да помогне на 22 юни да се чуе "силно ДА" по отношение на първата междуправителствена конференция.

„Имаме поле за действие, периодът е важен и смятам, че можем максимално да използване всички възможни срещи, за да постигнем евентуален успех“, заяви македонският премиер Зоран Заев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай