Заев не знае какъв му е проблемът с България

Ние сме приятелски страни и трябва да си помагаме взаимно, казва премиерът

Заев не знае какъв му е проблемът с България | StandartNews.com

„С голямо разочарование и тъга сме от Европейския съюз, но и двете страни трябва да работят, за да продължат европейския път, защото нямаме друга алтернатива. Ние сме приятелски държави и се надявам да останем такива. Пандемията донесе проблеми, но ние вървим напред към интеграция. Имаме общи пътища към ЕС. Скопие и Тирана заслужават преговорите", заяви днес македонският премиер Зоран Заев.

На въпрос за отношенията с България той каза, че работят по отстраняването на проблема, за който „дори не знаем в какво се изразява“, пише македонският вестник “Независен“, цитиран от "Фокус".

„Ние не се отказваме от нашата македонска идентичност и България няма причина да повдига други претенции. Ние сме приятелски страни и трябва да си помагаме взаимно, за да продължим напред и целият Балкански регион да продължи напред", каза Заев при посещение в албанското село Пустец на брега на Охридското езеро.

Според телевизия Top Channel той е оценил незапочването на преговори с ЕС като разочарование от Брюксел, тъй като, според него, както Албания, така и Северна Македония заслужават преговорите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай