За първи път от 10 г.Снежна буря удари Нидерландия

Хората се надяват да бъде възстановен 200-километровият маратон по пързаляне на лед

За първи път от 10 г.Снежна буря удари Нидерландия | StandartNews.com

Невиждана от 10 години насам снежна буря удари Нидерландия и хвърли страната в хаос. Заради снега са засегнати и жп услугите в съседна Германия, а в северната част на Великобритания се готви за снежния фронт, наречен бурята Дарси.

В Нидерландия зимните условия са толкова тежки, че принудиха властите да затворят всички центрове за изследване за коронавирус. В цялата страна днес е обявена червен код с предупреждение за ветрове със скорост до 90 километра в час и хапещ студ.

В по-голямата част от страната снежната покривка е между 5 и 10 сантиметра, а на някои места достига и 30. Всички влакове бяха отменени до обяд. Шофьорите бяха посъветвани да не излизат са автомобилите си. По пътищата станаха близо 100 катастрофи.

Още 10 дни в страната се очакват температури под нулата, а местните се надяват прословутите канали да се заледят и да се превърнат в ледени пързалки. Ако това се случи, хората се надяват за първи път от 1997 г. да се проведе 200-километровия маратон по пързаляне на лед, чийто маршрут минава пред 11 града.

В Германия снегът също предизвика хаос в провинция Северен Рейн-Вестфалия - най-гъсто населената в страната. 222 катастрофи са станали от вчера до днес.

В северната част на Германия тази нощ се очаква обилен снеговалеж и снежна покривка до 40 сантиметра, предаде БНР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай