Взрив на заразени и в Испания

Северозападната испанска автономна област Галисия наложи ограничения на около 70 000 души

Взрив на заразени и в Испания | StandartNews.com

Северозападната испанска автономна област Галисия наложи ограничения на около 70 000 души днес след взрив на епидемията от Ковид-19, предаде Ройтерс. Вчера, за да пресече разпространението на коронавируса, подобна локална карантина наложи и Каталуния.

Хората, живеещи в Ла Мариня - район, разположен по протежение на северното крайбрежие на Испания в провинция Луго - няма да могат да излизат оттам от полунощ днес до петък - два дни преди регионалните избори в Галисия на 12 юли.

Премиерът Педро Санчес, който произнесе реч днес на политически митинг в Билбао, призова хората да не свалят гарда, както и към спокойствие, тъй като по думите му "ранното засичане на тези епидемични взривове показва, че здравната система е много по-добре подготвена", отколкото през март.

Испанският министър на здравеопазването Салвадор Иля заяви, че ведомството му следи много внимателно обстановката в Галисия и Каталуния. "Социалното дистанциране и карантинните мерки бяха ключът към изравняването на кривата (на разпространението на коронавируса). Сега те отново са нужни, за да спрем епидемичните взривове", написа той в Туитър.

В Испания са регистрирани 205 545 заразени с коронавируса, 28 385 от които са починали по данни на здравното министерство. Това я прави една от най-тежко засегнатите страни в Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай