Втора оставка във Вашингтон, Тръмп осъди атаката

"Както всички американци съм възмутен от насилието, беззаконието и хаоса", заявява той в посланието, публикувано в Туитър

Втора оставка във Вашингтон, Тръмп осъди атаката | StandartNews.com

Министърът на образованието на САЩ Бетси Девос стана вторият член на кабинета, напуснал поста си след безредиците на Капитолия, предаде Асошиейтед прес.

В писмото с оставката си Девос обвинява президента Доналд Тръмп за засилването на напрежението, довело до щурма на центъра на американската демокрация.

"Не може да се сбърка влиянието, което реториката ви оказа на ситуацията, и за мен това е повратната точка", пише министърката.

Министърът на транспорта Илейн Чао първа подаде оставка.

Чао, която е жена на лидера на мнозинството в Сената Мич Макконъл, заяви, че нахлуването на тълпа поддръжници на Тръмп в Капитолия я е потресло толкова много, че няма как да превъзмогне станалото.

Самият Доналд Тръмп призна новоизбрания президент Джо Байдън и осъди поддръжниците си, които прибегнаха към насилие и щурмуваха Капитолия, предадоха световните агенции.

В ново видеопослание Тръмп заявява, че сега, след като Конгресът е утвърдил резултатите, новата администрация ще бъде въведена в длъжност на 20 януари, а той самият ще се фокусира върху това да осигури плавно, организирано и безпроблемно предаване на властта.

Тръмп също така разкритикува избухналото насилие, наричайки го "ужасна атака".

"Както всички американци съм възмутен от насилието, беззаконието и хаоса", заявява той в посланието, публикувано в Туитър.

Всички, нарушили закона, ще бъдат привлечени към отговорност, каза той, без да признае ролята си за случилото се предвид непрекъснатите му обвинения в измами при изборите и насърченията, които отправи за шествие към Капитолия.

Тръмп увери последователите си, че разбира тяхното разочарование, но също така им обеща, че "нашето невероятно пътуване едва започва".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай