Вотът в Украйна: Гола налетя на Зеленский, той пее хитове на Еминем

Съперникът му Порошенко търси Божията помощ, моли се в манастир

Вотът в Украйна: Гола налетя на Зеленский, той пее хитове на Еминем | StandartNews.com

Гола активистка на движението Femen се опита да нападне фаворита в днешния президентски вот в Украйна Владимир Зеленский преди да гласува, съобщи "112 Украина". "Спрете да изнасилвате държавата" и "Не избирайте котка в чувал", викала жената, която била спряна от охраната.

Комикът Зеленский пусна бюлетина в една от киевските изборни секции. "Не знам каква бе сутринта за вас, нашата е хубава (. . .) Жена ми пусна Еминем за настроение", каза той пред журналисти и по тяхна молба им изпя на английски няколко фрази от творбите на американския рапър.

"Всичко ще е наред, ще ги бием всичките", увери кандидатът. Той съобщи, че отива при своя екип, заедно с който ще анализира довечера изборните резултати.

Неговият съперник на балотажа и настоящ президент Петро Порошенко пък посети заедно със своята съпруга и един от синовете им Михайловската Златовърха катедрала в едноименния киевски манастир - главния храм на Православната църква на Украйна, призната за автокефална от Вселенската, но не и от Московската патриаршия. Заобиколени от бодигардове, тримата присъстват на богослужение, водено от предстоятеля на ПЦУ митрополит Епифаний.

Над 130 000 служители на реда бдят за сигурността по време на днешния втори тур от президентските избори в Украйна, съобщи вътрешният министър Арсен Аваков. До урните не са допуснати украинските граждани, които в момента са в Русия, както и жителите на контролираните от сепаратистите източни райони.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай