Пускат сигнал за тормоз над българи в С.Македония

Ще запознаят европейските държави със случая

Пускат сигнал за тормоз над българи в С.Македония | StandartNews.com

От ВМРО ще запознаят европейските държави с тормоза над българи в РС. Македония. Повод за подготвяното писмо е конкретен случай - българинът Митко Георгиев е пребит от човек, близък до премиера Зоран Заев, твърдят воеводите в съобщение до медиите.

Те обещават да дадат гласност и на другите подобни сигнали, които постъпват при тях не само на обществеността в България и държавите от ЕС, но и в РСМ.

"Съдът в Македония обслужва тези, които са на власт.". Това коментира българинът Митко Георгиев от Струмица, цитиран от ВМРО.

Македонският съд е глобил побойника със 150 евро единствено защото е имало видеозапис, на който ясно се е видяло нападението. Нападателят е близък на премиера на РС. Македония Зоран Заев и брат му. Според съдебните документи боят е придружен с ругатни и закани:

"... бугарска, престани да ги нападаш Заеви, защото ще те утепаме, или се изсели от Македония" е казал Александър Барабановски. Потърпевшият е Митко Георгиев.

За 150 евро всеки може да пребие някого, пишат воеводите. Дори за по-дребни нарушения и хулигански прояви наказанието е по-голямо, твърди Георгиев.

Георгиев е известен с българските си чувства македонец, а също и с двете книги, които е издал в Македония, за българския характер на населението там. Кой е Барабановски - известен с близостта си до фамилията Заеви македонец. В присъдата ясно е записано, че той е работел като охрана на брата на Зоран Заев, уточняват от ВМРО.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай