Влизаме в Канада с тест и карантина

Това съобщава МВнР.

Влизаме в Канада с тест и карантина | StandartNews.com

Освен да представят задължителен отрицателен PCR или LAMP тест за коронавирус преди полета, от 22 февруари всички пътници, пристигащи със самолет в Канада, подлежат и на задължителни молекулярни тестове, които ще се извършват преди напускането на летището, на което са кацнали, съобщава МВнР.

Гражданите ще трябва да изчакват излизането на резултата от теста 3 дни за тяхна сметка в хотел, посочен от канадските власти, преди да изкарат остатъка от задължителната 14-дневна карантина в избрано от тях място. В края на самоизолацията гражданите ще подлежат на още един молекулярен тест.

За хотела ще бъде необходима предварителна резервация, като тя ще може да бъде направена от 18 февруари за специално определените за целта хотели. Те ще бъдат разположени около четирите международни летища, които в момента могат да приемат международни полети в Торонто, Монреал, Ванкувър и Калгари.

От 3 февруари международните полети от Канада и до Канада се обслужват само от летище "Лестър Пиърсън" в Торонто, в Монреал - летище "Пиер Трюдо", международното летище на Ванкувър и международното летище на Калгари.

Антигенни тестове не се приемат. Тестът трябва да е направен не повече от 72 часа преди полета, като резултатът се представя на авиопревозвача. Тестът не отменя задължителната 14-дневна карантина.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай