Вижте Райън Уесли Раут, който посегна на живота на Тръмп (СНИМКИ)

Рут е изразявал подкрепа за борбата на Украйна срещу руската инвазия

Вижте Райън Уесли Раут, който посегна на живота на Тръмп (СНИМКИ) | StandartNews.com

Медии в САЩ идентифицираха заподозрения за опит за покушение срещу експрезидента Доналд Тръмп като Райън Уесли Раут, предаде Франс прес.

Агенцията го е интервюирала през 2022 г. в Киев, където той е бил в подкрепа на Украйна, малко след началото на руската инвазия.

Медиите, че Рут (58 г.) е задържаният, след като "Сикрет сървис" са открили огън по въоръжен с АК-47 мъж край голф игрището на Тръмп във Флорида. Раут е успял да избяга с автомобила си, но по-късно е задържан.

Си Ен Ен и Си Би Ес уточниха, че той е строителен работник в Хавай, който в миналото е бил арестуван. Редовно е публикувал постове за политически събития като понякога е критикувал кандидата за нов мандат в Белия дом Тръмп.

Раут е изразявал подкрепа за борбата на Украйна срещу руската инвазия. "Готов съм да пътувам до Краков и до границата с Украйна като доброволец да се бия и умра", пише той в пост в социалната мрежа Х през март 2022 година.

Франс прес е интервюирала Раут в Киев в края на април 2022 г., където той е участвал в демонстрация в подкрепа на украинците, блокирани в пристанищния град Мариупол. "Путин е терорист и с него трябва да бъде приключено", казва тогава той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай