Великобритания втора по смъртност след САЩ

Жертвите на Ковид-19 достигнаха 31 587

Великобритания втора по смъртност след САЩ | StandartNews.com

Броят на починалите от новия коронавирус във Великобритания се е увеличил през последното денонощие с 346, предаде ТАСС, като се позова на правителството. Общият брой на смъртните случаи от причиняваното от вируса заболяване Ковид-19 в страната вече е 31 587. Великобритания е на второ място в мрачната статистика след Съединените щати.

Броят на новите смъртни случаи обаче е намалял в сравнение с предишните дни. Вчера той бе 626, в четвъртък - 539, а в сряда - 649, отбелязва ТАСС.

Броят на регистрираните случаи на заразяване се е увеличил с 3896 до 215 260. По този показател Великобритания е на четвърто място след Съединените щати, Испания и Италия. Британските власти обаче казват, че пикът на епидемията в страната е преодолян. Утре се очаква премиерът Борис Джонсън да представи стратегия за постепенно облекчаване на ограниченията от понеделник.

Според в. "Таймс" Джонсън ще обяви, че от началото на следващия месец всички пристигащи във Великобритания - както британци, така и чужденци - ще бъдат поставяни под двуседмична карантина. Нарушителите ще бъдат глобявани с 1000 лири стерлинги, а чужденците дори ще бъдат депортирани, твърди британският ежедневник. Целта, отбелязва "Таймс", е да бъде избегната втора вълна на епидемията във Великобритания.

Британският министър на транспорта Шапс призова хората да ходят с велосипед или пеша на работа, след като започне разхлабването на ограниченията, предаде Ройтерс. Целта е да бъде намален натискът върху обществения транспорт, чийто капацитет вероятно ще бъде съкратен с 90 процента заради оставащите в сила рестрикции, обясни Шапс. Той призова хората да продължат да работят от вкъщи, ако е възможно. В някои райони на Великобритания от началото на епидемията броят на онези, които се придвижват с велосипед, е нараснал със 70 процента, отбеляза транспортният министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай