Вдигнаха блокадата между Франция и Великобритания

Преминаването е разрешено, но след отрицателен тест за коронавирус

Вдигнаха блокадата между Франция и Великобритания | StandartNews.com

Точно в 00.00 ч. тази нощ беше вдигната блокадата на френско-британската граница. След тежки преговори Париж и Лондон се споразумяха трафикът да бъде подновен поне до 6 януари.

Хиляди тежкотоварни камиони прекараха повече от денонощие блокирани от двете стани на Ламанша. Сега вече е разрешено преминаването, но само след представянето на отрицателен тест за коронавирус, направен в рамките на последните 72 часа.

Приемат се и отрицателни антигенни тестове. На граничните пунктове са създадени места за тестване. Шофьорите с положителен тест ще трябва да се карантинират за 10 дни.

И още едно важно уточнение от българското посолство във Великобритания: от мисията ни в Лондон съобщават, че в интернет се разпространяват фалшиви съобщения за чартърен полет за български граждани. Зложелатели са изисквали и такса от нашите сънародници. От посолството ни в Лондон подчертават, че на този етап те не планират такъв полет и че категорично не изискват заплащане от страната на сънародниците ни. При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обръщат към българското посолство в Лондон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай