Ватикана се тресе от скандали за пари и секс

Заключена 39 годишната Чечилия Мароня

Ватикана се тресе от скандали за пари и секс | StandartNews.com

От снощи зад решетките на затвора „Сан Виторе“ в Милано е заключена 39 годишната Чечилия Мароня, за която италианските медии твърдят, че е любовница на низвегнатия преди три седмици от папа Франциск кардинал Анджелу Бечу.

Сексапилната дама бе арестувана от агенти на Финансовата гвардия във вторник привечер в нейния баровски апартамент, където била в кампанията на приятел. Задържането й е станало в изпълнение на международния мандат на Интерпол, издаден по искане на Ватикана и Мароня би трябвало да бъде екстрадирана там от Италия през следващите дни.

Скандалът със 72-годишния кардинал Анджелу Бечу се развихри в началото на септември, когато папа Франциск е бил запознат с неговите далавери, докато е управлявал парите, събрани от подаянията на вярващите за Светата католическа църква.

Защото освен за неизгодни и натоварени с щедри посреднически комисионни инвестиции в недвижими имоти най-вече зад граница, на практика вторият човек в администрацията на папската държавица раздавал яко и безконтролно средства на близки и познати.

Но върхът в разточителство на яко овластения със средствата от милостиня за папската държава висш прелат в качеството му на шеф на специалната безотчетна касичка на Светия престол, са изпратените на регистрираната в Словения фирма „Ложикс“ на Чечилия Мароня 500 хиляди евро, уж за хуманитарни начинания в Африка и Азия.

Естествено, когато научава това и повярва на представените му доказателства за далаверите на Бечу, папа Франциск веднага иска неговата оставка и го разжалва от кардиналския сан.

А сега се очаква любовницата Чечилия Мароня, която обикновено се представяла във Ватикана и въобще в Италия като много близка на нейните специални служби, да бъде разпитана от ченгетата на Светия престол.

И да разкаже подробно както за борбата за власт, за интригите и скандалите в папското обкръжение, така и за разхищението на парите на църквата от прелати – мошеници

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай