В Тексас извършиха 12-та екзекуция в САЩ

Осъденият чакаше изпълнението на присъдата си от 2000 г. насам

В Тексас извършиха 12-та екзекуция в САЩ | StandartNews.com

В щата Тексас със смъртоносна инжекция бе екзекутиран 48-годишният Лари Суерингън, обвинен за убийството на 19-годишна студентка през далечната 1998 г. Осъденият твърдеше, че не е извършил престъплението. Това бе 12-та екзекуция в Съединените щати от началото на годината.

Според Суерингън властите са пренебрегнали доказателства, които са щели да го оневинят за убийството. Последните му думи бяха: "Бог да им прости, те не знаят какво правят", съобщи Би Би Си. 

Той бе осъден през 2000 г. за отвличането, изнасилването и убийството на Мелиса Тротър, изчезнала през декември 1998 г. Тялото на тийнейджърката бе открито в гъста гора в Тексас 25 дни по-късно. 

Защитниците на Суерингън твърдяха, че научните доказателства, сред тях и ДНК под ноктите на жертвата, която не бе на осъдения, е трябвало да го оневинят. Обвинението, обаче, твърдо стоеше на позицията си, че има "планина от улики" срещу него.

Кели Блекбърн, помощникът на главния местен прокурор, който отговаряше за делото на Суерингън от 2010 г. насам, заяви пред "Вашингтон Пост" преди екзекуцията: "Не е невинен мъжът, който ще бъде екзекутиран тази вечер. Екзекутират мъжа, който отвлече, изнасили и удуши Мелиса Тротър".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай