В Китай изграждат най-голямата свинеферма в света

Тя ще приюти 84 000 свине майки и техните потомци

В Китай изграждат най-голямата свинеферма в света | StandartNews.com

Най-добрият производител на свинско в Китай, Muyuan Foods, изгражда най-голямата свинеферма в света в индустриален комплекс близо до Нанянг.

Новата ферма, която ще започне да се строи през март и ще работи в първата от своите 21 сгради през септември, ще приюти 84 000 свине майки и техните потомци, което ще я направи най-голямата в света, приблизително 10 пъти по-голяма от подобно съоръжение в САЩ.

Целта е да произвежда около 2,1 милиона прасета годишно, надявайки се да намали покупките от световния пазар. Това би могло да повлияе на доходната търговия с месо, която подкрепя фермерите по целия свят.

Цин Джун, заместник-генерален мениджър на Muyuan, заяви пред Ройтерс: „Намирахме много благоприятен период за развитие. Цените на прасетата са много високи, печалбите ни са наистина добри и паричният поток е голям. "

Джун също заяви, че мегафермата ще има „експериментален“ елемент, като обсъжда плановете за „наемане на по-малко хора и използване на повече технологии“.

С огромното съоръжение, което може да приюти пет пъти повече прасета от обикновената ферма в същия район, огнището на болестта е сериозна заплаха, но такава, която Джун каза, че ще бъде контролирана от технологии, включително въздушни филтриращи и термовизионни камери, които се изпробват за проверка на телесната температура на прасетата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай