В Испания само с Covid паспорт от юни

Паспортите ще бъдат въведени по едно и също време в цялата страна

В Испания само с Covid паспорт от юни | StandartNews.com

Испания въвежда COVID-паспорти от юни. Това обяви министърът на туризма на иберийската страна Рейес Марото, съобщава вестник „Московский комсомолец“.

Паспортите ще бъдат въведени по едно и също време в цялата страна, въпреки че по-рано се е разглеждала възможността за тестване на „пилотна версия“ на проекта на Балеарските острови, цитира „Фокус”.

Марото припомни, че до лятото в Испания се планира да се ваксинира „значителен процент от населението“. По-рано от Мадрид беше съобщено, че плановете са за имунизация на около 70 процента от гражданите на страната.

По-рано европейският комисар по вътрешния пазар Тиери Бретон заяви, че от 15 юни за гражданите на Европейския съюз ще бъде издаден единен санитарен сертификат за ваксинация срещу COVID-19.

Сертификатът ще съдържа името, датата на раждане и номера на паспорта на собственика, както и информация за това с какъв препарат е бил ваксиниран. Документът може да се изисква от авиокомпаниите, но няма да бъде задължителен. Номерът на паспорта върху него ще бъде удостоверен с QR код.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай