В Германия: PCR-и и за транзит

Съобщение на Федералното министерство на външните работи на Германия

В Германия: PCR-и и за транзит | StandartNews.com

Федералното министерство на външните работи на Германия ни уведоми, че въведеното от 30 март 2021 г. изискване за представяне на отрицателен PCR тест при пристигане в Германия важи и за пътниците, осъществяващи транзитни полети през летища на територията на страната.

Всички пътници, пристигащи със самолетен транспорт в Германия следва да представят негативен PCR тест, не по-стар от 48 часа.

В същото време, считано от днес, 2 април 2021 г., федералната провинция Берлин въвежда допълнителни мерки срещу разпространението на COVID-19.

Ограничава се напускането на домовете между 21.00 и 05.00 ч. В този времеви интервал гражданите могат да бъдат навън сами или с не повече от един друг човек.

Остава в сила изискването за носене на маска на открито в случаите, когато не може да се гарантира дистанция от 1,5 метра. В столицата на Германия има 15 улици и 16 площада, на които носенето на предпазни маски е задължително.

В затворени пространства е задължително носенето на медицински маски тип FFP2, OP или KN95. В градския транспорт и в магазините е задължително носенето на маски тип FFP2.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай