В Близкия Изток гори! Жив ли е лидерът на Хизбула

Какво съобщават израелски и западни медии

В Близкия Изток гори! Жив ли е лидерът на Хизбула | StandartNews.com

Израелските въоръжени сили обявиха, че са нанесли "прецизен удар" по централата на "Хизбула" в ливанската столица Бейрут. Израелският вестник Haaretz написа, че "целта на израелските удари в Бейрут е бил шефът на "Хизбула" Хасан Насрала, но той е оцелял". 

Източници, близки до Хизбула, съобщават пред Франс прес, че Насрала е жив. Иранската информационна агенция Tasnim, позовавайки се на източници от сферата на сигурността, също потвърди, че Насрала се намира на сигурно място.

Никой не е виждал от години Насрала на живо. Сигурността му е топ приоритет за организацията. Ако се потвърди, че е убит при израелската атака - това би било ескалация с невиждан размер за региона през последните години. 

Няколко канала в "Телеграм" разпространиха снимка, която показва как лично премиерът на Израел Бенямин Нетаняху, който е на посещение в САЩ, дава "зелена светлина" за удара.

Множество експлозии разтърсиха Бейрут в 18.20 часа тази вечер. Според "Ал Манар", телевизията на "Хизбула", четири сгради са разрушени напълно при взрива. Ливанската новинарска агенция ННА съобщи, че на мястото на удара са пристигнали 10 екипа на Ливанския Червен кръст. 

Министерството на здравеопазването на Ливан съобщи за двама убити и 76 ранени, като предупреждава, че това е първоначалният брой на пострадалите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
RobBik
преди 4 часа

Бъдете алфа мъжки на всяка възраст! Уникално нещо, което ще ви помогне да задоволите всяко момиче, вижте какво може:--- https://come.ac/manx

Откажи