Ураганите удариха няколко рекорда

До 30 ноември - 30 тропически бури

Ураганите удариха няколко рекорда | StandartNews.com

Изключително активният сезон на ураганите в Атлантическия океан през 2020 г. официално завърши на 30 ноември с рекордните 30 тропически бури, включително 13 урагана и шест много силни урагана.

12 бури удариха крайбрежието на континенталната част на САЩ. Това е най-големият регистриран брой урагани там за един сезон.

Според американската Национална администрация за океаните и атмосферата, 2020 е петата поредна година, когато сезонът на ураганите в Атлантическия океан е по-активен от нормалното.

Ураганите имат скорост на вятъра 117 км / ч. Много силните урагани се класифицират като категория 3 или по-висока по скалата на Сафир-Симпсън с максимална сила на вятъра 178 км / ч.

За първи път в историята на Атлантическия океан два големи урагана се случиха през ноември, по време на годината, когато сезонът обикновено приключва.

Прогнозите за сезонните урагани на Националната администрация за океаните и атмосферата на САЩ точно предсказаха голямата вероятност за свръхнормален сезон с голяма вероятност тропическите вихри - урагани или бури, да бъдат изключително активни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай