Убийства на пациенти с Covid-19?

Прокуратурата в румънския град Сибиу се самосезира след твърдения на бивш служител на Окръжната болница

Убийства на пациенти с Covid-19? | StandartNews.com

Прокуратурата в румънския град Сибиу се самосезира след твърдения на бивш служител на Окръжната болница за спешна помощ, който разказал, че пациенти с Covid-19 в интензивното отделение са били убивани, предаде Вести.

Свидетелят, който е работел в отделението за интензивна терапия, твърди, че самият той също е убивал хора, съобщава БТА.

Главният прокурор в прокуратурата към трибунала на Сибиу Йон Вещемян посочи, че е образувано дело за убийство в Окръжната болница за спешна помощ.

"Засега сме се самосезирали служебно за извършване на престъплението убийство. Разследването се води срещу неизвестен извършител", каза Вещемян.

Разследването е стартирало въз основа на разказаното от бивш служител в интензивното отделение на болницата за местната медия "Турну Сфатулуй".

Той твърди, че пациенти в тежко състояние с ковид-19 са били връзвани за ръцете и краката, игнорирани от медицинските кадри, давани са им успокоителни и по този начин пациентите умирали от задушаване.

"Да, убиват се пациенти. И аз съм убивал хора, защото работех там. Въпреки че с всички сили опитвах да направя всичко възможно да не поставям инжекции с успокоителни".

Същевременно здравните власти в Румъния обмислят затягане на ограниченията на национално равнище след увеличението на случаите на заразяване, като една от мерките може да бъде удължаване на карантината през нощта, която ще започва от 22,00 ч., вместо от 23,00 ч.

Премиерът Флорин Къцу предупреди, че нещата ще се влошат, ако румънците не спазват здравните препоръки и правила. Интензивните отделения на болниците са пълни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай