Турция забрани и на младите за излизат навън

Въвеждат се нови, допълнителни мерки за карантина

Турция забрани и на младите за излизат навън | StandartNews.com

Турция въвежда допълнителни, още по-строги мерки за карантина, за да спре разпространението на коронавируса в страната, който вече отне живота на 425 души, а 20 921 са заразени.

Към забраната за излизане навън на хората над 65 години се прибави още една възрастова група. В следващите 15 дни се забранява излизането навън на младежи под 20 години, т.е. родените след 1 януари 2000 година.За всички граждани на страната се въвежда задължително носене на маски в местата с големи струпвания на хора, включително в супермаркетите, на пазарите и на работните места, съобщи БТА.

За онези, които не спазват наложената вече мярка за три крачки разстояние при пазаруване или в обществения транспорт, ще се налагат глоби до 5 хиляди лири.

Мерките бяха огласени от президента Реджеп Ердоган в телевизионно обръщение към нацията. Вече е забранено влизането и излизането на автомобили в Истанбул и 29 големи общини на страната, както в и черноморският град Трабзон. Влизането или излизането в тези градове ще става само със специално разрешение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай