Турция рекламира туризма си насред пандемията

Кампанията ще бъде много по-наситена и с много повече активности в сравнение с предишни

Турция рекламира туризма си насред пандемията | StandartNews.com

Кампанията за популяризиране на новия сезон на турския туризъм, който бе засегнат от разпространението на коронавируса, е на път да започне в средата на май, съобщи министърът на туризма и културата Мехмет Ерсой.

По думите му кампанията ще бъде много по-наситена и с много повече активности в сравнение с предишните. Целта е да бъдат възстановени загубите от туризма, който е сред най-потърпевшите сектори от кризата с коронавируса.

"Открихме кредитна линия за професионалните екскурзоводи, с лимит до 10 хил. турски лири и разсрочено изплащане до 36 месеца при шестмесечен гратисен период. Разполагаме с около 8 хил. професионални екскурзоводи и всички те ще може да се възползват от тази възможност", обясни министърът, като допълни, че ще бъдат предприети и мерки за покриване загубите заради преустановяване на дейността на музеите през март месец.

За целта ще бъде удължен срокът на картите за посещение на музеи и ще се добави времето, в което те са били затворени. "Важното е да привлечем туристите в музеите. В кампанията за популяризиране на турския туризъм ще включим всички туристически области на страната, летищата, страните, с които имаме най-голям туристически обмен", поясни ресорният министър. Той напомни, че националният авиопревозвач планира да възобнови международните полети от 20 май.

Според бизнеса е възможно част от загубите да се възстановят, ако сезонът започне в средата на май, Така той ще продължи до октомври или ноември. В същото време в туристическите комплекси, на плажовете и в заведенията, се предвижда да бъдат въведени мерки за социална дистанция, което по всяка вероятност ще се отрази на цените, смятат специалисти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай