Цяла армейска бригада заразена с коронавирус

Десетки военнослужещи от Първа бригада на сръбската армия са заразени с коронавирус

Цяла армейска бригада заразена с коронавирус | StandartNews.com

Десетки военнослужещи от Първа бригада на сръбската армия, ангажирани за приемането на идващите от чужбина сърби, са заразени с коронавирус, съобщи президентът и координатор на Кризисния щаб Александър Вучич, цитиран от вестник "Данас".

Вучич съобщи, че е заразен цял гарнизон, но ситуацията в Сърбия би била много по-тежка, ако тези военни не бяха организирали карантината в Морович и Палич.

"Става въпрос за десетки военни, не за отделни хора. Ясно е пред какво са били изправени. Те поеха тежък удар. Благодаря им и се надявам всички да оздравеят", каза Вучич, цитиран от БТА.

Той не уточни за кой гарнизон става дума, нито колко войници са заразени, нито в какво състояние са.

Според информации в социалните мрежи става въпрос за гарнизона в Бачка Топола.

"Данас" пише, че част от сръбските граждани, пристигнали от чужбина, са се разбунтували в поставения под карантина лагер в Палич, прескочили са оградата, блъскали са войниците и са влезли в близки контакти с тях. След инцидента те били прехвърлени на друго място.

Още на 30 март Военният профсъюз на Сърбия съобщи, че се обаждат все повече членове на сръбската армия и се оплакват от липса на защитни средства от коронавируса, както и че не се прилагат определените мерки за защита.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай