Трусът в Албания усетен и у нас

6,4 разтърсило Дурас

Трусът в Албания усетен и у нас | StandartNews.com

Земетресение с магнитуд 6,4 по Рихтер разтърси адриатическото крайбрежие на Албания рано тази сутрин, последвано от второ от 5,3-та степен. Няколко сгради са се срутили след първоначалния силен трус, който е предизвикал паника сред населението. Няма данни за пострадали хора, жителите на крайбрежните градове остават по улиците, разказа един от очевидците:

„Най-силният трус продължи повече от 15 секунди. Всички хора излязоха от сградата, защото всичко се тресеше, няколко стени паднаха и затова сега  стоим на улицата“

 Епицентърът е близо до Шияк и на 40 км от Дуръс, на дълбочина около 20 километра, като земетресенията са усетени и в Северна Македония и Гърция.

У нас първият трус е усетен по високите етажи в Перник и София, съобщиха за "Хоризонт" от Националния институт по Геофизика, геодезия и география. От Районната служба "Пожарна" в Благоевград информираха, че няма постъпили сигнали от граждани. Сеизмолозите продължават да регистрират трусове, като последният е бил с магнитуд 3 цяло и 4 по Рихтер.

Преди два месеца при силно земетресение в Албания бяха ранени повече от 100 души , а стотици постройки бяха срутени, припомнят местните медии

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай